Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ιδιωτικοποιούνται περιφερειακά αεροδρόμια

Το «φάκελο» της αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων καλείται να ανοίξει σύντομα η ελληνική κυβέρνηση ύστερα από «εντολή» της τρόικας. Το κλιμάκιο των πιστωτών της χώρας έχει ήδη ζητήσει την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και την άμεση κατάρτιση και κατάθεση σχετικού σχεδίου δράσης στις Βρυξέλλες.





Μάλιστα, σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη τόνισαν ότι ήδη έχει σημειωθεί καθυστέρηση στην κατάρτιση του σχετικού σχεδίου, καθώς τα αεροδρόμια είχαν μπει στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων για το 2012.

Στόχος είναι τα αεροδρόμια να μετατραπούν σε κέντρα ανάπτυξης εμπορίου αλλά και ψυχαγωγίας, δίνοντας νέα πνοή στις πόλεις που βρίσκονται.

Παραχώρηση
Για το σκοπό αυτό τα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν παραχωρηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου να ετοιμαστούν οι διαγωνισμοί και να προχωρήσει η εξεύρεση επενδυτών.

Τεχνικοί σύμβουλοι του εγχειρήματος είναι το Γραφείο Δοξιάδη, η Alanna Consulting Group και η Lufthansa Consulting.

Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων προκήρυξε διαγωνισμό για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία των αεροδρομίων, από τις οποίες προκύπτει πως έχουν δημιουργηθεί τρεις ομάδες:

Στην πρώτη εντάσσονται τα αεροδρόμια Κέρκυρας, Μυκόνου και Ιωαννίνων.

Στη δεύτερη τα αεροδρόμια Ακτίου Πρέβεζας, Καρπάθου, Ικαρίας και Χανίων.

Στην τρίτη τα αεροδρόμια Μυτιλήνης, Ρόδου και Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com