Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Σε φάση «προσγείωσης» το «Μακεδονία»

Στα όρια της λειτουργικής «ανώμαλης προσγείωσης» -εάν δεν τα έχει υπερβεί ήδη- είναι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, συνεπεία της έλλειψης των αναγκαίων πιστώσεων, καταγγέλλει ο αερολιμενάρχης και παραδέχεται ότι το προσωπικό είναι αναγκασμένο να κάνει υπερβάσεις για να το διατηρήσει επιχειρησιακό, σε σημείο που να ελλοχεύει κίνδυνος ακόμη και κλήσης τους από τον εισαγγελέα.





«Αν δουλεύαμε by the book, το αεροδρόμιο θα έπρεπε να έχει βάλει λουκέτο εδώ και δύο χρόνια. Η απαξίωση έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και οι εργαζόμενοι το κρατάμε σε λειτουργία κάνοντας υπερβάσεις, για τις οποίες ενδεχομένως να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να μας καλέσει για εξηγήσεις ο εισαγγελέας», επισήμανε ο κ. Αχιλλέας Τοπούζας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, σε όλους τους τόνους πως «η ασφάλεια των πτήσεων εξακολουθεί και παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα».

Πιστώσεις
Περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα μέσα στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, ο αερολιμενάρχης κ. Τοπούζας είπε χωρίς περιστροφές πως «δεν υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις» και διευκρίνισε ότι σοβαρά προβλήματα έχουν ανακύψει στη συντήρηση των κτιριακών υποδομών του επιβατικού σταθμού, όπως επίσης και στην πληρωμή των εργαζομένων στις εργολαβίες της καθαριότητας, του βιολογικού καθαρισμού, της ιδιωτικής φύλαξης κ.λπ.

Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» -τη στιγμή που δεν μπορεί να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργικές του ανάγκες- εμφανίζει, τα τελευταία χρόνια, σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα στη λειτουργία του 50% έως 60%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com