Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

CSU: Ο Ρέσλερ έχει δίκιο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα

Με τις απόψεις του γερμανού υπουργού Οικονομίας για την Ελλάδα συντάσσεται ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, λέγοντας πως ο Φίλιπ Ρέσλερ έχει «ανεπιφύλακτα δίκιο».





Σε συνέντευξή του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, ο κ. Ζεεχόφερ συμφώνησε με τον γερμανό αντικαγκελάριο ότι ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν προκαλεί πλέον τρόμο. «Ανέκαθεν ζητούσαμε να τηρούνται συγκεκριμένοι όροι. Μέχρι στιγμής έχουν τηρηθεί, γι' αυτό και μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για μεμονωμένα βήματα στο κοινοβούλιο. Τώρα αναμένουμε πώς θα συνεχιστεί η κατάσταση στην Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα δεν τηρεί τους όρους και τις δεσμεύσεις της, τότε δεν μπορεί να υπάρξει και βοήθεια», είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις σχετικά με το εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αγοράζει ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών. «Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να παρέχει κρατική βοήθεια», είπε. «Δεν γίνεται η ΕΚΤ να αγοράζει στην παρούσα φάση ομόλογα, επειδή τα εθνικά κοινοβούλια βρίσκονται σε θερινές διακοπές. Το θέμα αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή για το CSU.»

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ περί αντιμετώπισης της Ευρωζώνης από την Γερμανία ως «υποκαταστήματος», ο κ. Ζεεχόφερ είπε ότι «κάποιες συνεντεύξεις δημιουργούν προβλήματα και αυτή συγκαταλέγεται σε αυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com