Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Pimco: Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2014

Αμφισβητεί τις εξαγγελίες του Αντ. Σαμαρά ο Νο1 όμιλος διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως Pimco, καθώς δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αγοράσει ελληνικά ομόλογα και ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το δανεισμό.




Οπως αναφέρουν στελέχη της στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung (SZ), η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιτύχει το στόχο της να βγει στις αγορές μέσα στο 2014.

Μάλιστα η εφημερίδα σημειώνει στο ρεπορτάζ πως ο οίκος δεν σκοπεύει να επενδύσει σε ελληνικά χρεόγραφα και θεωρεί απαραίτητα νέα δάνεια στήριξης από την Ευρωζώνη.

Το στέλεχος της Pimco Μάιλς Μπράντσο δηλώνει στην SZ πως «δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα αντλήσει φέτος κεφάλαια από τις αγορές».

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, αναφέρει, ένα ελληνικό ομόλογο διάρκεια εννέα ετών θα είχε επιτόκιο 8%. «Εάν η χώρα προχωρήσει σε μεγαλύτερο δανεισμό με αυτούς τους όρους, το συνολικό βάρος χρέους θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τη λήψη ενός δανείου από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM» λέει ο Μπράντσο.

«Μόνο αφού η οικονομία ανακάμψει θα μπορεί η Ελλάδα να εξετάσει έναν επιτυχή δανεισμό μεγάλης έκτασης από τις διεθνείς αγορές» υποστηρίζει.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης και την ανάλογη εκτίμηση του προέδρου του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ, που δηλώνει πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο από την Ευρωζώνη.

«Οι αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού έχουν πιθανότατα πολιτικό κίνητρο» λέει οΜαρσέλ Φράτσερ, υποστηρίζοντας πως «η Αθήνα δεν θα μπορέσει ακόμα να αναχρηματοδοτηθεί από τις αγορές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com