Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Κομισιόν: Προσδοκία για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2015

Αίσθηση προκαλούν τα έγγραφα της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή αναφορικά με το θέμα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, αλλά και τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα μας στο δεύτερο Μνημόνιο.




Απάντηση στην οποία αναφέρεται ότι η Κομισιόν προσδοκά ότι η Αθήνα ίσως αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές το 2015.

Σε 17σέλιδη απάντηση της Κομισιόν, με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2013, κατόπιν του ερωτηματολογίου της εξεταστικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πως τέσσερις χώρες της ΕΕ εισήλθαν στο μνημόνιο, αναφέρονται τα εξής:

«Η επιστροφή στις διεθνείς αγορές για δανεισμό με λελογισμένα επιτόκια έχει επιτευχθεί όσον αφορά την Ιρλανδία, ενώ σημειώθηκε πρόοδος όσον αφορά την Πορτογαλία. Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015».

Υπάρχει ακόμη μία αναφορά στην Ελλάδα, στη σελίδα 14, όπου επισημαίνεται: «Εκτός από εξωτερικούς παράγοντες, τα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα ήταν υπεύθυνα για την καθυστέρηση στην εφαρμογή του πρώτου ελληνικού προγράμματος διάσωσης, που ώθησε στην ανάγκη για δεύτερο μνημόνιο».

«Οι διαφορές στις επικρατούσες αντιλήψεις σχετικά με το ρίσκο επηρέασαν σημαντικά την πρόοδο του προγράμματος. Η μακρά συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνέβαλε σημαντικά στην αρνητική αντίδραση της αγοράς για τα λοιπά προγράμματα σε άλλες χώρες»τονίζεται στην απάντηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com