Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ο Μαυρογιαλούρος ... είναι εδώ !!!!!!!

Με μία φωτογραφική απόφαση το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει τη διατήρηση της φορολογικής ασυλίας για το σύνολο -σχεδόν- των αγροτών.





Την ώρα που μισθωτοί, συνταξιούχου και ιδιοκτήτες ακινήτων και Ι.Χ. «βομβαρδίζονται» από κάθε λογής φόρους, οι αγρότες συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους. Πρόκειται για μία προκλητική και καθαρά ψηφοθηρική απόφαση που ως μοναδικό στόχο έχει τη συλλογή ψήφων. Εναντιώνεται, όμως, στο Σύνταγμα των Ελλήνων, που αναφέρει ρητώς ότι «όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο». Δυστυχώς οι αγρότες για ακόμη μία φορά απολαμβάνουν σκανδαλώδους εύνοιας. Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι τα περί πάταξης της φοροδιαφυγής και διεύρυνσης της φορολογικής βάσης είναι λόγια του αέρα.

Αγκ. Μέρκελ
Καγκελάριος Γερμανίας

Η πρόοδος της Γερμανίας εξαρτάται από την πρόοδο της Ε.Ε.
Ο Μαυρογιαλούρος ... είναι εδώ
«Το κράτος πρέπει να επενδύσει. Μπορεί να δημιουργήσει καλές συνθήκες», τόνισε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκ. Μέρκελ απευθυνόμενη στους Γερμανούς πολίτες. Επισήμανε πάντως ότι «η πολιτική δεν μπορεί να επιτύχει πολλά χωρίς όλους εσάς στη χώρα μας. Ό,τι καταφέρνει ο καθένας μας σε μικρή κλίμακα επηρεάζει ευρέως τη χώρα μας». Στην ομιλία της η Μέρκελ έθεσε ως προτεραιότητα την τήρηση της οικονομικής σταθερότητας στη Γερμανία, την παροχή υποστήριξης στις οικογένειες και την ανάπτυξη και σωστή εκμετάλλευση των ΑΠΕ.

Επίσης, έκανε σαφές ότι όποιες κι αν είναι οι πολιτικές που ακολουθούνται στο Βερολίνο, η Γερμανία θα πρέπει να γνωρίζει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η Ευρώπη στην επιτυχημένη πορεία της χώρας και αντίστροφα. «Η πρόοδος στη χώρα εξαρτάται από την πρόοδο στην Ευρώπη», είπε η Μέρκελ, τονίζοντας ότι πρέπει να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που συνεχίζει να αποδυναμώνει μεγάλα τμήματα της ηπείρου.
Ο Μαυρογιαλούρος ... είναι εδώ

2,5 εκατ. bonus από τον Καρέλια
Μία κίνηση που αποσπά μόνο μπράβο

Μία από τις πλέον υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η επιτυχία της. Μοίρασε ως bonus στους περίπου 550 εργαζομένους της το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ. Η επιχείρηση που έχει την έδρα της στην Καλαμάτα, αναγνωρίζοντας πως μεγάλη συμβολή στην καλή της πορεία έχουν οι άνθρωποι που εργάζονται για αυτήν, προχώρησε σε μία κίνηση όχι μόνο συμβολική αλλά και ουσίας. Η δημοσιοποίηση αυτής της ενέργειας είχε ως αποτέλεσμα να κατακλυστεί το διαδίκτυο από θετικά σχόλια όλων όσοι διάβασαν την είδηση. Μακάρι και άλλες επιχειρήσεις που έχουν καλή πορεία να ακολουθήσουν το παράδειγμα της «Καρέλιας».

Οι ξένοι συνεχίζουν να ασχολούνται μαζί της
Η Ελλάδα είναι best seller

Η οικονομία της χώρας παραμένει στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου καθώς και στα χείλη των μεγάλων οικονομολόγων του πλανήτη. Η πλειονότητα θεωρεί ότι η Ελλάδα απέφυγε τα χειρότερα και πλέον βρίσκεται στον σωστό δρόμο, χωρίς να παραβλέπει ωστόσο τις δυσκολίες που υπάρχουν και σημειώνει ότι ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Πάντως, υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις που συνεχίζουν τα σενάρια του τρόμου. Είναι οι ίδιοι ακριβώς που έβλεπαν την Ελλάδα εκτός ευρώ το 2010, το 2011, το 2012, το 2013 και τώρα και το 2014. Προφανώς και δεν μπορούν να χωνέψουν ότι έκαναν λάθος εκτιμήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα συνεχίζει να... πουλάει.

Πιστοί στο έθιμο που θέλει πτώση τζίρου
Παραδοσιακοί... έμποροι

Κατά γενική ομολογία όλη την περίοδο των εορτών παρατηρήθηκαν μαζικές «διαδηλώσεις» στα καταστήματα. Μπορεί η κρίση να έχει ρίξει σημαντικά τις πωλήσεις, από το 2009 μέχρι σήμερα, ωστόσο και διά γυμνού οφθαλμού θα μπορούσε να καταλάβει κάποιος ό,τι την εορταστική περίοδο του 2013, η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη απ΄ ότι την αντίστοιχη του 2012. Ειδικά σε καταστήματα με ρούχα, παπούτσια και είδη δώρων. Οι έμποροι, πάντως, δείχνουν με δηλώσεις τους ότι υπήρξε μείωση κατά 10% και επικαλούνται επίσημα στοιχεία. Αλήθεια, πότε πρόλαβαν να συλλέξουν επίσημα στοιχεία από έναν κλάδο που εξ αντικειμένου είναι πολυκερματισμένος στις 2 Ιανουαρίου, ένας θεός το ξέρει.

Εχουν και τα δίκια τους οι έμποροι
Γιατί κλειστά την τελευταία Κυριακή

Μπορεί η γκρίνια να είναι στο DNA των εμπόρων, ωστόσο σε κάποια ζητήματα έχουν απόλυτο δίκιο. Ένα εξ αυτών είναι το γεγονός ότι τα καταστήματα δεν άνοιξαν την τελευταία Κυριακή του έτους. Αλήθεια, ποιος σοφός έλαβε αυτή την απόφαση. Ήταν ανοικτά τις δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα και με δεδομένο ότι η Πρωτοχρονιά ήταν Τετάρτη, ήταν σαφές ότι οι καταναλωτές ήθελαν να μπορούν να επισκεφτούν την αγορά και την τελευταία Κυριακή του έτους και όμως δεν μπορούσαν να το κάνουν. Η κίνηση αυτή ήταν λάθος. Ας το δουν οι υπεύθυνοι και ας φροντίσουν τουλάχιστον του χρόνου να επανορθώσουν το λάθος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com