Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Επί ποδός βρίσκεται η ΑΔΕΔΥ, καταγγέλοντας το «συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που υλοποιεί η κυβέρνηση».



Σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα προαπαιτούμενα, προειδοποιεί ότι «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο θάνατο δημοσίων υπηρεσιών και στην «εκατόμβη» των απολύσεων» και προαναγγέλει «κλιμακούμενες, γενικευμένες κινητοποιήσεις».

Οι κινητοποιήσεις αυτές θα κορυφωθούν σε πρώτη φάση στις 7 Σεπτεμβρίου, με την διαδήλωση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης της Θεσσαλονίκης.

Ηδη έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη στις 26 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των ομοσπονδιών των μελών της ένωσης όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για το εύρος και τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την ερχόμενη Πέμπτη 29 Αυγούστου η ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες - μέλη της θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων και την επόμενη ημέρα θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει κινητοποιήσεις για όλη την περίοδο του Σεπτεμβρίου.

«Η κυβέρνηση επιβάλλει ουσιαστικά την πλήρη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, με "άμεση εκτέλεση" -ιδιαίτερα αυτή την περίοδο- της Παιδείας, της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σπεύδοντας να υλοποιήσει κάθε απαίτηση της τρόικας, των δανειστών τοκογλύφων που ζητούν "αίμα" για να μας δώσουν "σε δόσεις" την επόμενη δόση.

»Επιταχύνει τις απολύσεις, είτε άμεσα, είτε με τον μανδύα της κινητικότητας - διαθεσιμότητας, προκειμένου να έχει να παρουσιάσει "έργο" στους ελεγκτές της, που έρχονται να "επιθεωρήσουν" ένα κράτος-αποικία, το Σεπτέμβριο» προσθέτει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com