Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Γ. Μιχελάκης: «Η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει γρήγορα»

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η κινητικότητα στη δημόσια διοίκηση επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. «Η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει γρήγορα» δήλωσε, ενώ χαρακτήρισε το μέτρο ως διαρθρωτικό και όχι αποκλειστικά ως δημοσιονομικό.




«Έχει γίνει ήδη το πρώτο κύμα κινητικότητας, πέρυσι 1.900 άτομα και σχεδόν όλα βρίσκονται σε άλλες θέσεις στο δημόσιο τομέα. Το μέτρο δεν έχει μόνο δημοσιονομικά, αλλά και διαρθρωτικά χαρακτηριστικά» εξήγησε ο υπουργός. Ο κ. Μιχελάκης υπογράμμισε ότι κατά την εκτίμηση του ο θεσμός της δημοτικής αστυνομίας δεν πέτυχε το σκοπό του. «Η δημοτική αστυνομία είχε 29 αρμοδιότητες δεν υπήρχε σε όλες τις πόλεις, και ο δήμος ζητούσε κάλυψη από τμήματα της ΕΛΑΣ, σε περιοχές κάτω από 50 δημοτικούς αστυνομικούς δεν είχαν και τις 29 αρμοδιότητες καλούνταν και πάλι η ΕΛΑΣ να καλύψει το κενό, ενώ πολλές φορές χρειαζόταν και η παρέμβαση της αστυνομίας» σημείωσε. Τόνισε ότι στο θέμα της ασφάλειας όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί που θα μετακινηθούν στην ΕΛΑΣ θα περάσουν την εκπαίδευση των αστυνομικών.

«Έπρεπε να έχουν γίνει πράγματα τα οποία δεν έγιναν» ανέφερε για το περασμένο διάστημα, πρόσθεσε όμως η συνεισφορά της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ήταν πολύ σημαντική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com