Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Μπάιντεν: Εχουμε κάθε συμφέρον να πετύχει η Ελλάδα

«Έχουμε κάθε συμφέρον να επιτύχει η Ελλάδα» υπογραμμίζει μιλώντας στην "Καθημερινή" ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν .





Ο κς Μπάιντεν εκφράζει την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση ενώ σημειώνει πως «ο πρόεδρος κι εγώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο ελληνικός λαός βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο».

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει επίσης σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα την εξεύρεση νέων ενεργειακών πηγών, και ενθαρρύνει την Αθήνα να προχωρήσει, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο που να διατηρεί την περιφερειακή συνεργασία, στην αξιοποίηση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων της.

Ο κ. Μπάιντεν επισημαίνει επίσης τον στρατηγικό ρόλο της χώρας μας στην περιοχή, αλλά και τη σημασία της ανάληψηςτης προεδρίας της ΕΕ από την Αθήνα.

Ο κ. Μπάιντεν, που διατηρεί δεσμούς με την ελληνική ομογένεια εδώ και δεκαετίες, προαναγγέλλει και πρωτοβουλία για την επίλυση του Κυπριακού, χαρακτηρίζει την Ελλάδα «ισχυρή φωνή» στην Ανατολική Μεσόγειο, και χαιρετίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων που, όπως υπογραμμίζει, μπορεί να συμβάλει στη σταθερότητα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com