Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Καταγγελίες για πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια. Ανασφάλιστοι οι οδηγοί της "Διεθνής Ένωσις"

Πολυάριθμα παράπονα και καταγγελίες περί πλαστών και άλλων μη νόμιμα συναφθέντων ασφαλιστηρίων συμβολαίων, δηλώνει ότι έχει δεχθεί το Επικουρικό Κεφάλαιο και σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται προς το καταναλωτικό κοινό ότι "ασφάλιση αυτοκινήτου μπορούν να παρέχουν νόμιμα στην Ελλάδα μόνον οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται νόμιμα σε αυτή και οι οποίες είναι καταχωρημένες στα σχετικά μητρώα της Τράπεζας της Ελλάδος: www.bankogfreece.gr".






Στο μεταξύ, οι ασφαλισμένοι της ασφαλιστικής επιχείρησης Διεθνής Ένωσις AAE, της οποίας πρόσφατα ανακλήθηκε η άδεια, "θα πρέπει να φροντίσουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, για την άμεση σύναψη νέας ασφάλισης του οχήματός τους σε άλλη ασφαλιστική επιχείρηση της επιλογής τους. Διαφορετικά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ήδη κυκλοφορούν ανασφάλιστοι".

Αυτό γνωστοποίησε το Εικουρικό Κεφάλαιο με αφορμή πληθώρα ερωτημάτων πολιτών σχετικά με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης ασφαλιστικής.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο θεωρεί αναγκαίο για την καλύτερη εξυπηρέτηση και προστασία του καταναλωτικού κοινού να επισημάνει τα εξής: Όπως είναι ήδη γνωστό, η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης Διεθνής Ένωσις AAE ανακλήθηκε οριστικά στις 16 Ιουλίου 2013 με την υπ' αριθμ.

84/16.7.2013 Απόφαση της Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ασφαλιστικές συμβάσεις αυτοκινήτων επιχείρησης της οποίας ανακαλείται η άδεια λειτουργίας παραμένουν σε ισχύ για χρονικό διάστημα 30 ημερών από την ημερομηνία οριστικής ανάκλησης της άδειας λειτουργίας αυτής. Μετά την παρέλευση του παραπάνω χρονικού διαστήματος των 30 ημερών, οι ασφαλιστικές αυτές συμβάσεις λύονται αυτοδικαίως και οι ιδιοκτήτες / κάτοχοι των οχημάτων που δεν έχουν προβεί στη σύναψη νέας ασφάλισης καθίστανται άμεσα ανασφάλιστοι.

Με δεδομένα τα παραπάνω, τονίζεται ότι η 30η ημέρα από την ημερομηνία οριστικής ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης Διεθνής Ένωσις AAE, έχει ήδη παρέλθει και επομένως θα πρέπει όλοι οι πρώην ασφαλισμένοι της παραπάνω ασφαλιστικής επιχείρησης να μεριμνήσουν για τη νέα ασφαλιστική τους κάλυψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com