Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Από κόσκινο τα «πόθεν έσχες» των διοικητών στα νοσοκομεία

Αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων «Πόθεν έσχες» όλων των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ σε βάθος δεκαετίας, ζήτησε χθες ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.





Παράλληλα προανήγγειλε απολύσεις γιατρών που εμπλέκονται σε κυκλώματα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών, όπως τυφλότητας, ενώ εκτός συστήματος θα βρεθούν και οι διοικητές με «φουσκωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, χθες ο κ. Γεωργιάδης σε συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα, ζήτησε τον κατά προτεραιότητα έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλων των διοικητών και υποδιοικητών οι οποίοι υπηρέτησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από το 2000 έως και σήμερα.

Οι δαπάνες
Όπως είπε σε συνέντευξή του στο Mega «θέλω να δω τι συνέβη. Γιατί βλέπω στον χώρο της υγείας να έχουμε μειώσει πάρα πολύ τις δαπάνες και τα νοσοκομεία να λειτουργούν και μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως πριν από μερικά χρόνια για το ίδιο αποτέλεσμα, ξοδεύαμε 3 ? 4 και 5 φορές περισσότερα χρήματα».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο έλεγχος θα επεκταθεί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οπου μπορούμε να κάνουμε έλεγχο σε ανθρώπους που άσκησαν διοίκηση και πέρασαν από τα χέρια τους δημόσια λεφτά τα οποία τώρα διαπιστώνουμε ότι ήταν υπερβολικά περισσότερα από τις πραγματικές ανάγκες, νομίζω ότι εκεί πρέπει να δοθούν απαντήσεις». Αναφερόμενος στην κινητικότητα, ο υπουργός Υγείας, για ακόμη μια φορά υπογράμμισε πως «στον χώρο της υγείας δεν θα υπάρξουν απολύσεις» διευκρινίζοντας ότι αφορά σε καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Κινητικότητα
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μέχρι 16 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά στη κινητικότητα εντός του υπουργείου Υγείας, δηλαδή, από μία δομή του υπουργείου Υγείας σε μία άλλη δομή.

Σε δεύτερη φάση θα γίνει η κινητικότητα από άλλα υπουργεία, κυρίως από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει και 170 γιατρούς. Σύμφωνα με τον υπουργό, «για αυτούς που έχουν πτυχία ελληνικού πανεπιστημίου θα είναι πιο γρήγορη η διαδικασία. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία θα κρατήσει περίπου ένα τετράμηνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com