Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Έλαβαν σύνταξη από το Δημόσιο 2.260 θανόντες

Είχαν διαγραφεί τουλάχιστον έξι μήνες από τις αρμόδιες υπηρεσίες λόγω θανάτου ωστόσο το κράτος συνέχισε να τους καταβάλλει σύνταξη. Πρόκειται για 2.260 αποβιώσαντες-συνταξιούχους του Δημοσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.




Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων ανέρχονταν σε 35.811.994 ευρώ και μετά από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκε το ποσό των 21.489.109 ευρώ. Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαδικασία διαγραφής των θανόντων συνταξιούχων ανέρχεται σε 865.888 ευρώ ανά μήνα. Επίσης, οι μη απογραφέντες συνταξιούχοι του Δημοσίου μέχρι το τέλος Ιουλίου-στους οποίους διακόπηκε η καταβολή σύνταξης- ανέρχονται σε 1.929.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας, η προκαταβολή σύνταξης έχει τελικά διαμορφωθεί περίπου στο 65% της οριστικής σύνταξης που θα λαμβάνει ο δικαιούχος υπάλληλος και γίνεται προσπάθεια για την περαιτέρω σύντμηση του χρόνου απονομής σε όσους έχουν καταθέσει αίτηση πριν από τον Μάρτιο του 2013. Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι μεσοσταθμικά, έχει μειωθεί η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης από τους 11- 12 μήνες το καλοκαίρι του 2012 στους 5- 6 μήνες.

Ο κ.Σταϊκούρας δήλωσε ότι θα εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης "σε ένα ευαίσθητο πεδίο, όπως αυτό των συντάξεων".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com