Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Κυρ. Μητσοτάκης: Εχουμε ήδη ξεκινήσει να κάνουμε προσλήψεις

Εχουμε ήδη ξεκινήσει να κάνουμε προσλήψεις, θα φτάσουμε συνολικά σε ένα αριθμό από 5.000 ως 10.000, εκτίμησε την Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.




Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είναι τα 402 μέλη ΔΕΠ και άλλα 53 για τα ΤΕΙ που εγκρίθηκαν οι προσλήψεις τους, καθώς «χωράνε» στη συνολική κατανομή για τη διετία 2013-2014. Είναι άνθρωποι που πιθανότατα θα έφευγαν στο εξωτερικό και καταφέραμε να τους κρατήσουμε στην Ελλάδα, όπως προσέθεσε.

Οι προσλήψεις γίνονται για ειδικότητες και τομείς όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες μέσω της κινητικότητας, κατά τον ίδιο. «Δεν θα πάρουμε διοικητικούς ενώ έχουμε πλεόνασμα», όπως είπε. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπως οι καθηγητές, το προσωπικό των μονάδων εντατικής θεραπείας, ακόμη και εξειδικευμένοι φοροτεχνικοί που χρειάζονται στο υπουργείο Οικονομικών για τους φορολογικούς ελέγχους, στις οποίες θα αναζητήσουμε προσωπικό από την ελεύθερη αγορά.

Για το θέμα της κινητικότητας επανέλαβε ότι αφορά μόλις 4% του συνολικού δυναμικού. Σήμερα «πέφτουν οι υπογραφές» για τους 1.600 υπαλλήλους στον κλάδο της Υγείας που μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας, από κοινού με τον συναρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. Οπως είπε ο κ.Μητσοτάκης, πρόκειται για «παράδειγμα θετικής κινητικότητας», καθώς όλοι οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες μονάδες υγείας, ακόμη και εντός της Αττικής, χωρίς να υπάρξουν απολύσεις.

Για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι υπολειτουργούσε, ενώ συνολικά για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ σημείωσε ότι «επιθυμούμε διαδημοτική κινητικότητα στην επόμενη φάση, και το έχουμε δηλώσει στην ΚΕΔΕ».

Για το θέμα της μονιμότητας ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι προφανώς και παραμένει συνταγματικά κατοχυρωμένη, όπως δείχνει και το είδος των συμβάσεων με τις οποίες συνεχίζουν να προσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι. Ωστόσο, εν όψει της επόμενης συνταγματικής αναθεώρησης είναι ώριμες οι συνθήκες για να ανοίξει η συζήτηση για την αντικατάσταση της απλής συνταγματικής επιταγής για μονιμότητα, με μία πιο σύγχρονη που θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση του προσωπικού και θέματα αξιοκρατίας.

«Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να απομακρυνθούν 12.500 υπάλληλοι το 2014. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του δημοσίου που ήδη απομακρύνθηκαν οικειοθελώς και θεωρώ ότι πρέπει να προσμετρηθούν» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, περιγράφοντας ένα από τα κρίσιμα θέματα διαπραγμάτευσης με την τρόικα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com