Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Κινητικότητα.... από δήμο σε δήμο

Τρία βασικά θέματα έθεσε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κ. Ασκούνη στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη.



Για το θέμα της κινητικότητας, κατέστη σαφές ότι η Αυτοδιοίκηση έχει ήδη δώσει πολλά, με δεδομένο μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα, μέσω της διαθεσιμότητας, οι δήμοι στερήθηκαν δύο από τις βασικές τους αρμοδιότητες, εκείνες των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας.

Αυτό που ζητά η Αυτοδιοίκηση είναι να προωθηθεί η ενδοδημοτική κινητικότητα, με στόχο πλεονάζον προσωπικό από συγκεκριμένους δήμους, να στελεχώσει υπηρεσίες δήμων που εμφανίζουν ελλείψεις σε υπαλλήλους.

Για το ζήτημα των παιδικών - βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ οι δήμαρχοι ζητούν αύξηση των κονδυλίων, προκειμένου σε συνθήκες κρίσης, να μπορέσουν να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ υπήρξε δέσμευση το θέμα να επανεξετασθεί σε επόμενη συνάντηση. Στη συνάντηση ετέθη και το θέμα της κατάρτισης των προϋπολογισμών των δήμων, βάσει των ΚΥΑ που έχουν εκδοθεί, αλλά και οι δυσκολίες που προκύπτουν από αυτές.

Όπως τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Ασκούνης η ΚΕΔΕ έχει αποστείλει επιστολή σε όλους τους δήμους να προχωρήσουν έως τέλη Οκτωβρίου σε αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών, με στόχο την ορθολογικοποίηση των οργανισμών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com