Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για αδήλωτη εργασία στις τουριστικές περιοχές

Το οξύμωρο να γίνονται σε τουριστικές περιοχές περισσότερες απολύσεις απ' ότι προσλήψεις το πρώτο οκταήμερο του Αυγούστου διαπίστωσε το υπουργείο Εργασίας και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης έδωσε εντολή έκτακτων και στοχευμένων ελέγχων για να διαπιστωθεί αν τελούνται παραβάσεις για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.





Το αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων διαπιστώθηκε μέσα από συστηματική ανάλυση του ηλεκτρονικού συστήματος «Εργάνη» σε συγκεκριμένες περιοχές έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος, σε κλάδους εστίασης και καταλυμάτων, το πρώτο 8ήμερο του Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, εν μέσω έντονης τουριστικής δραστηριότητας, αδικαιολόγητα αυξημένες απολύσεις παρατηρήθηκαν σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στο Νότιο και τον Ανατολικό Τομέα της Αττικής, στη Θάσο , στη Ζάκυνθο , στη Χαλκιδική, στη Μεσσηνία και στην Ηλεία. Επίσης, στην Κάλυμνο, το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού έδειξε ότι δεν υπήρξε καμία μεταβολή από την 1η Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, κάτι που δεν θεωρείται συμβατό αφενός με την πολύ αυξημένη τουριστική κίνηση αλλά και με τα συγκριτικά στοιχεία ροών απασχόλησης στα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Για αυτές τις περιοχές, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έδωσε εντολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), την ΕΥΠΕΑ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και την Οικονομική Αστυνομία να διενεργήσουν έκτακτους και στοχευμένους ελέγχους, οι οποίοι, όπως σημείωσε, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com