Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Μαυραγάνης: Από τις ΔΟΥ η είσπραξη του φόρου ακινήτων από το 2014

Για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, τον φόρο στα ακίνητα, καθώς και για το ζήτημα της φοροδιαφυγής μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης





Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή αύξηση στο επίδομα θέρμανσης, ενώ είπε ότι η είσπραξη του φόρου ακινήτων από 1η Ιανουαρίου του 2014 θα γίνει από τις εφορίες.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα δουν μείωση του φόρου στα ακίνητα», ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες το 2014.

«Το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης είναι υπό μελέτη και οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το αν θα αυξηθεί το επίδομα ή θα μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως ότι το προηγούμενο έτος πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης.

Οι τελικές αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν τον Σεπτέμβριο για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη θέρμανση επισήμανε.
Για το φόρο ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή τον ενιαίο φόρο από το 2014, ώστε να εισπράττεται πλέον από τις ΔΟΥ και όχι μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ.

Όσον αφορά το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ο κ. Μαυραγάνης μίλησε για το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η χώρα με πρώτο βήμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Την εφαρμογή μειωμένου ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με την έναρξη της χειμερινής περιόδου ζήτησε την Τετάρτη με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com