Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

«Εισιτήριο» υγείας για ανασφάλιστους

Ενεργοποιείται από τον Σεπτέμβριο το «εισιτήριο» Υγείας για 100.000 - 120.000 ανασφάλιστους πολίτες, το οποίο θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια.





Όπως είπε, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Πελοπίδας Καλλίρης, δικαιούχοι είναι πολίτες που έχουν απολέσει το ασφαλιστικό τους δικαίωμα (μέχρι τις 15 Απριλίου για το ΙΚΑ και ως τις 15 Φεβρουαρίου για τα λοιπά ταμεία) και τα προστατευόμενα μέλη τους, άνεργοι και πολίτες με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί είναι για τους άγαμους έως 12.000 και για τους έγγαμους έως 25.000 ευρώ, για τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012-2013.

Το «voucher» υγείας θα δίνεται μέσω ΚΕΠ ή μέσω ηλεκτρονικής σελίδας, θα είναι ατομικό και θα εκδίδεται μία φορά για κάθε ΑΜΚΑ.

Ολοι οι δικαιούχοι θα έχουν μία παροχή υπηρεσιών ιατρικής εξέτασης, δυνατότητα παραπομπής από τον γιατρό με αξιολόγηση για την πραγματοποίηση κάποιων διαγνωστικών εξετάσεων. Επανεξέταση μετά τα διαγνωστικά αποτελέσματα για συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com