Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Στα 921,19 ευρώ η μέση σύνταξη - 2,7 εκατ. οι συνταξιούχοι

Στους 2.707 εκατομμύρια ανέρχονται οι συνταξιούχοι στη χώρα, ενώ ο αντίστοιχος των καταβαλλόμενων συντάξεων φτάνει τα 4,45 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.





Ειδικότερα, τα στοιχεία για τον αριθμό και το ύψος των συντάξεων έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της τρίτης έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έκθεσης έχουν προκύψει τα εξής στοιχεία:

Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.707.727.
Ο αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.454.943.
Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Αύγουστο ανέρχεται σε 2.303.466.298,98 ευρώ.
Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις ανέρχεται στα 921,19, προ φόρων και κρατήσεων.

Όπως σημειώνει ο υπουργός Εργασίας, «Η λειτουργία του "ΗΛΙΟΥ" βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το σύστημα "ΑΡΙΑΔΝΗ" καθώς μετά την αναγγελία 6.122 θανάτων ανεστάλησαν 8.793 συντάξεις».

«Αυτό τον μήνα», τόνισε «προχωρήσαμε ένα ακόμα βήμα. Το ΕΤΕΑ ολοκλήρωσε την ενοποίηση 13 ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμών συντάξεων του ΤΕΑΔΥ σε ένα αρχείο. Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι η ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί γενική πολιτική κατεύθυνση του Υπουργείου καθώς επιτυγχάνεται εξορθολογισμός, διαφάνεια, απλούστευση και σημαντικές οικονομίες κλίμακος που επιστρέφουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com