Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Microsoft: 60 εκατ. άδειες σε 10 εβδομάδες για τα Windows 8

Η Microsoft ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης CES 2013, πως μέσα σε 10 εβδομάδες κυκλοφορίας των Windows 8, έχουν πουληθεί 60 εκατομμύρια άδειες εγκατάστασης κι αναβάθμισης του δημοφιλούς προγράμματος.




Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο συγκεκριμένος αριθμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια σταθερή, αλλά όχι εντυπωσιακή αρχή, ενώ μεταφράζεται σε αύξηση 33% στις πωλήσεις σε σχέση με τις 40 εκατομμύρια άδειες που είχαν ανακοινωθεί ότι είχαν πουληθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Εκτιμούν δε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, δεν αποκλείεται να αγγίξουν τα 100 εκατομμύρια άδειες. Πάντως, μέχρι στιγμής οι νέες συσκευές με οθόνη αφής που τρέχουν με τα Windows 8 δε δείχνουν να έχουν «συγκινήσει» ακόμα τους καταναλωτές.

Εν αναμονή των μετρήσεων και θα αφορούν τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη χρονιά που μας πέρασε, διατυπώνουν την άποψη ότι για πρώτη φορά θα καταγραφεί κάμψη σε αυτές, μιας και το mobile computing κερδίζει συνεχώς έδαφος με το κοινό να στρέφεται πλέον περισσότερο στα tablets και smartphones. Αυτή την τάση επιχειρεί να «χτυπήσει» η Microsoft με την κυκλοφορία των Windows 8.

Η επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της Microsoft για τα Windows, Τάμι Ρέλλερ (Tami Reller) δήλωσε πως σε γενικές γραμμές, οι επιδόσεις των Windows 8 συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες των Windows 7 κατά το λανσάρισμά τους το 2009.

Ωστόσο, όσον αφορά τις πωλήσεις των Surface tablets, δεν έδωσε κάποια νούμερα στη δημοσιότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com