Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

«Λουκέτο» στα δημόσια ΚΤΕΟ

«Λουκέτο» έχουν βάλει από τις αρχές του νέου χρόνου τα δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας, καθώς δεν έχουν πιστοποιηθεί ως όφειλαν και άρα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ελέγχους.





Προκειμένου να εναρμονίσει την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή σε ό,τι αφορά τον τεχνικό έλεγχο, το υπουργείο Υποδομών με τις διατάξεις του Ν. 4070/2012 είχε δώσει χρονική προθεσμία οκτώ μηνών περί καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων ορθής λειτουργίας για πιστοποιηθούν τα δημόσια ΚΤΕΟ, δίνοντας «παράταση ζωής» έως τις 3 Ιανουαρίου του 2013.

Ωστόσο, οι Περιφέρειες της χώρας υποστηρίζουν ότι το αρμόδιο υπουργείο δεν τους χορήγησε τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία είχαν ζητήσει ώστε να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση των υπηρεσιών ΚΤΕΟ.

Στις 28/12/2012 ο αρμόδιος υπουργός υπέγραψε απόφαση τροποποίησης των όρων και προϋποθέσεων της ορθής λειτουργίας των δημοσίων ΚΤΕΟ, δίνοντας παράταση χρόνου μέχρι τις 30/6/2013. Ομως, στις 3/1/2013 εκδόθηκε εγκύκλιος που επισημαίνει ότι μετά τις 4/1/2013 απαγορεύεται τα δημόσια ΚΤΕΟ, ως ότου πιστοποιηθούν, να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα η λειτουργία των ΚΤΕΟ του Δημοσίου να ανασταλεί σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com