Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Εδειξε» και τον δήμαρχο

Τον στενό συνεργάτη του Β. Παπαγεωργόπουλου και επί 12 χρόνια γενικό γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, έδειξε ως ιθύνοντα νου της λεηλασίας των δημοτικών ταμείων ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση πρώην υπάλληλος, Παναγιώτης Σαξώνης.





Ωστόσο, τοποθέτησε στο «κάδρο» και τον τέως δήμαρχο, Β. Παπαγεωργόπουλο. Το Μάρτιο του 1999, δημοτικός σύμβουλος που σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή, σύστησε τον Π. Σαξώνη στον Μ. Λεμούσια ως «δικό μας παιδί» και τις επόμενες μέρες ο γενικός γραμματέας τον κάλεσε δύο φορές στο γραφείο του για να του προτείνει «συνεργασία».

«Με ρώτησε ευθέως αν μπορώ να βρω τρόπο να εκταμιεύω κάποια χρήματα για την οικονομική ενίσχυση της «Αναγέννησης» (σ.σ. της δημοτικής παράταξης του Παπαγεωργόπουλου). Η αρχική συμφωνία ήταν για «εκταμίευση» 15.000 - 18.000 ευρώ το μήνα, που έπαιρνε ο Λεμούσιας σε σακούλα, από το γραφείο του Σαξώνη.

Αργότερα τα ποσά έφτασαν τις 300.000 ευρώ το μήνα». Σε μια από τις συναντήσεις τους, ο υπάλληλος ρώτησε τον Λεμούσια τι γνώριζε ο δήμαρχος. Όπως είπε στο δικαστήριο, ο γενικός γραμματέας του απάντησε: «Ο δήμαρχος δεν θέλει να γνωρίζει από πού προέρχονται τα χρήματα, αν είναι από χορηγίες, προμηθευτές ή άλλη πηγή. Δεν ξέρει και δεν θέλει να ξέρει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com