Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Stratfor: Η απειλή ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα θα γυρίσει μπούμερανγκ

Μπλόφα της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτηρίζει η Stratfor την απειλή της Αθήνας για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εκτιμώντας πως στο τέλος θα της γυρίσει μπούμερανγκ!Σύμφωνα με το αμερικανικό think tank η λέξη «δημοψήφισμα» βρίσκεται στα χείλη όλου του κόσμου, καθώς από τη μία πλευρά, ο David Cameron προαναγγέλλει δημοψήφισμα για το Brexit και από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα απειλεί με δημοψήφισμα ή εκλογές, σε περίπτωση μίας μη θετικής συμφωνίας με τους δανειστές.
«Και οι δύο χώρες κρατούν το όπλο του δημοψηφίσματος, με τον κίνδυνο ωστόσο να εκπυρσοκροτήσει και να αυτοτραυματιστούν» τονίζει εμφατικά η Stratfor.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναλύει το think tank, εκλέχθηκε για να αποκλιμακώσει τη λιτότητα και να προωθήσει μέτρα ανάπτυξης. Παρ’ όλα αυτά, οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν πάση θυσία στην Ευρώπη. Επομένως, συμπεραίνει η Stratfor, ο θόρυβος από τη απειλή του δημοψηφίσματος αποδεικνύεται περιορισμένος.
Ενώ οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και οι δύο πλευρές ωθούνται στην υιοθέτηση όλο και πιο ακραίων θέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να εξετάζει την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών, απειλώντας τις Βρυξέλλες με έξοδο από το ευρώ.
Το πρόβλημα σ’ αυτή τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, υπερθεματίζει η Stratfor, έγκειται στην επιθυμία των Ελλήνων να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, με κάθε κόστος. Σ’ ένα τέτοιο σενάριο, καταλήγει το think tank, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Γερμανία, μη διαθέτοντας κανένα διαπραγματευτικό όπλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com