Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥΣ

Την ένταξη των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο στενό δημόσιο τομέα αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών επιφέροντας αλλαγές στα εργασιακά και προκαλώντας σημαντικές αντιδράσεις στους ταχυδρομικούς.



Τα ΕΛΤΑ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα, θα υπάγονται στο Κεφάλαιο Α' του νόμου 3429/2005, με ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής και του ενιαίου μισθολογίου στους εργαζομένους. Σύμφωνα με τους ταχυδρομικούς, τα ταχυδρομεία «καταδικάζονται» σε δυσμενέστερη θέση έναντι του ανταγωνισμού, τη στιγμή που θα υπάρχει και έλεγχος στα αποθεματικά τους, τα οποία κυβέρνηση θα μπορεί και να δεσμεύσει, όπως έχει κάνει και με άλλες εταιρείες του Δημοσίου. Την ίδια στιγμή, στελέχη της αγοράς επισημαίνουν ότι πάνω από 100 εκατ. ευρώ που χρωστούν τα κόμματα στα ΕΛΤΑ κινδυνεύουν με διαγραφή λόγω της σχετικής απόφασης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταχυδρομικών καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «διαλύει το ταχυδρομείο, αφού το μετατρέπει σε μία γραφειοκρατική δημόσια υπηρεσία και το γυρίζει πίσω στη δεκαετία του '60».

Στελέχη του οργανισμού μάλιστα σημειώνουν, πως με τα νέα δεδομένα χάνεται η όποια ευελιξία των ΕΛΤΑ και κινδυνεύουν να χάσουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ σε μία χρονιά, αφού θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσουν σε διαγωνισμούς: Έως σήμερα τα ΕΛΤΑ υπερτερούσαν του ανταγωνισμού στους διαγωνισμούς που συμμετείχαν, γιατί είχαν την ευελιξία να προσαρμόζουν την προσφορά τους. Αν πλέον πρέπει να χρησιμοποιούμε το αναρτημένο τιμολόγιο, οι ανταγωνιστές θα προσαρμόζουν ανάλογα τις προσφορές τους» εξηγούν. Να σημειωθεί ότι δεν έχουν χορηγηθεί στα ΕΛΤΑ οι κρατικές επιδοτήσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ για την παροχή της καθολικής υπηρεσίας την περίοδο 2013-15.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com