Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

«Βόμβα» Βαρουφάκη: Εχω καταγράψει το Eurogroup στη Ρίγα - Δεν με έβρισε κανείς

«Βαρουφάκης, ένας υπουργός Οικονομικών που ταιριάζει σε μία ελληνική τραγωδία;»:





Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στο περιοδικό των New York Times, στο οποίο αποτυπώνεται η κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αλλά και ο ρόλος του Γιάνη Βαρουφάκη, του μέχρι πρότινος «πρωταγωνιστή» των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Το άρθρο ξεκινά με μία παλαιότερη δήλωση στην εφημερίδα του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, στην οποία υποστήριζε ότι ξέρει πότε να φύγει…

«Ανάθεμα αν δεχθώ ένα επιπλέον πακέτο οικονομικής πολιτικής που θα διαιωνίσει την ίδια κρίση. Δεν εξελέγην για αυτό», τονίζει ο κ. Βαρουφάκης και συμπληρώνει ότι θα παρατείτο από το να ωθήσει τους Έλληνες σε μία βαθύτερη οικονομική κρίση. «Δεν πρόκειται να εξευτελιστώ και να εκτεθώ σε κίνδυνο από την άποψη των Αρχών και της λογικής», δηλώνει.

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται ότι προκαλεί εντύπωση είναι οι αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το επίμαχο Eurogroup της Ρίγας, όπου σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, o Έλληνας υπουργός Οικονομικών έγινε στόχος βαρύτατων χαρακτηρισμών από τους υπόλοιπους ομολόγους του.

«Τον Απρίλιο, αφότου μέσα ενημέρωσης ανέφερεαν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παραγκωνίστηκε από τη διαπραγματευτική ομάδα, μετά την "επίθεση" με βαρείς χαρακτηρισμούς που δέχθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών στη Ρίγα, όπως τζογαδόρος και ερασιτέχνης, ο ίδιος στο λογαριασμό του στο Twitter είχε σχολιάσει: Εχουν ομόφωνο μίσος προς εμένα και χαιρετίζω το ομόφωνο μίσος τους για μένα. Μία φράση πολύ κοντά μου αυτές τις ημέρες».

Σύμφωνα με τον κ.Βαρουφάκη, η φράση αυτή δεν απευθυνόταν στους ομολόγους του αλλά στους δημοσιογράφους. «Τα μέσα ενημέρωσης εξιτάρονται με τις συγχύσεις και τα ψέματα, για τα οποία είμαι σίγουρος ότι ευθύνονται. Μοιάζει σαν υπήρξαν διαρροές, οι οποίες δεν συνδέονται με την πραγματικότητα. Ολα αυτά τα δημοσιεύματα που λένε ότι με έβρισαν, ότι με είπαν διάφορα, ότι μου είπαν ότι σπαταλάω το χρόνο και όλα αυτά. Αφήστε με να πω ότι το διαψεύδω ολόψυχα» δηλώνει ο κ.Βαρουφάκης.

Ο δημοσιογράφος των ΝΥΤ, σημειώνει πάντως ότι ο υπουργός του είπε πως έχει καταγράψει (σε βίντεο ή ηχητικό) την εν λόγω συνάντηση, την οποία ωστόσο δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει για λόγους εμπιστευτικότητας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, σε ερώτηση αν ανησυχεί για την ελληνική οικονομία, αναφέρε ότι «είμαι τρομοκρατημένος. Τρομοκρατημένος και εμβρόντητος».

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης παραδέχεται ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία μέχρι στιγμής έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους δύο μήνες ως αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσής μας».

Ωστόσο, εξήγησε πως οι διαπραγματεύσεις αυτές παίρνουν την μορφή επένδυσης για ένα καλύτερο μέλλον και «πάντα εμπεριέχεται βραχυπρόθεσμο κόστος».

Σχετικά με την απουσία μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ότι δεν υπάρχει ο χρόνος για να προχωρήσουν σχετικές μεταρρυθμίσεις.

«Πότε; Δεν έκανα τίποτα άλλο για δύο μήνες από το να διαπραγματεύομαι για το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης. Ακόμα δεν έχω κερδίσει αυτό το δικαίωμα. Που σημαίνει ότι όλα όσα κάνουμε πρέπει να περάσει από την διαπραγματευτική διαδικασία», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com