Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το Nintendo NX

Το Nintendo NX δεν θα είναι ο αντικαταστάτης του 3DS ή του Wii U, αλλά μια νέα φορητή κονσόλα παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει πολλά νέα χαρακτηριστικά, δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της εταιρείας Σατόρου Ιουάτα.



Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη νέα παιχνιδομηχανή, καθώς η εταιρεία έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο ελάχιστες πληροφορίες, όπως ότι ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2016.

«Το NX θα είναι μια ειδική πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών, μια εντελώς νέα ιδέα», δήλωσε ο Ιουάτα. «Δεν πρόκειται να αποτελέσει απλά τον αντικαταστάτη των Nintendo 3DS ή Wii U», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μιλώντας σχετικά με τις φορητές κονσόλες παιχνιδιών και πώς τις αντιλαμβάνεται το κοινό, ο Ιουάτα δήλωσε: «όταν πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο κάποιος χρήστης παίζει σε ένα σύστημα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ της Ιαπωνίας και των άλλων χωρών».

«Δεδομένου ότι πάντα σκεφτόμαστε πώς να δημιουργήσουμε μια νέα πλατφόρμα που θα γίνει αποδεκτή από όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, θα θέλαμε να προσφέρουμε στο κοινό μια νέα ιδέα, λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως το περιβάλλον του κάθε παιχνιδιού που μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στην παρούσα φάση, αυτό είναι τα μόνα στοιχεία που μπορώ να επιβεβαιώσω», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το βρετανικό περιοδικό Wired, η Nintendo είχε και στο παρελθόν υποστηρίξει ότι οι νέες κονσόλες της δεν αντικαθιστούν τις ήδη υπάρχουσες. Πριν από την κυκλοφορία του Nintendo DS το 2004, η εταιρεία είχε υποστηρίξει ότι η νέα κονσόλα είναι παντελώς διαφορετική, τόσο σε χαρακτηριστικά όσο και σε hardware από το Game Boy. Η επιτυχία του DS, ώθησε την εταιρεία να αφοσιωθεί στη νέα φορητή κονσόλα, αντικαθιστώντας την παλαιά έκδοση. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, πιθανόν το νέο NX όντως να αποτελέσει εντέλει τον αντικαταστάτη του 3DS ή του Wii U.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com