Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σχεδόν 1,9 δισ. οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Πλησιάζουν το 1,9 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ, καθώς το πρώτο τρίμηνο του έτους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφθασαν στο 1,883 δισ. ευρώ, από 1,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο διευθυντής στρατηγικής της ΔΕΗ Σωτήρης Χατζημιχαήλ στο συνέδριο «Επιμελώς Επιχειρείν».



Ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου δήλωσε στο συνέδριο ότι ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ θα πλήξει τον τομέα της ενέργειας και θα επιβαρύνει το σύνολο των επιχειρήσεων. Παράλληλα υποστήριξε ότι τυχόν τροποποιήσεις στο μέτρο της «διακοψιμότητας» για τη βιομηχανία, όπως και η αποψίλωση των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ δεν θα γίνουν δεκτές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο μέτωπο των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, ο κ. Χατζημιχαήλ δήλωσε ότι στο διάστημα της τελευταίας τετραετίας οι κόκκινοι λογαριασμοί υπερδιπλασιάστηκαν, καθώς στο τέλος του 2011 ήταν 702 εκατ. ευρώ. Χειρότερη είναι η εικόνα από τις επιχειρήσεις που αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς καθώς οι οφειλές τους σχεδόν δεκαπλασιάστηκαν, φθάνοντας στα 206 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, από 182 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2014 και 24 εκατ. ευρώ το 2011. Τα στοιχεία αφορούν επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται στη μέση τάση.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης έχει δηλώσει ότι στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η αντιμετώπιση των ανείσπρακτων οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com