Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Αναλυτές: Προς στάση πληρωμών η Ελλάδα

Έρχεται στάση πληρωμών από την Ελλάδα.



Αυτό υποστηρίζουν διεθνείς αναλυτές με δηλώσεις τους στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, συμπληρώνοντας πως ξεκίνησε μια νέα εβδομάδα χωρίς να διαφαίνονται σημάδια ότι θα εξασφαλιστεί μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές.
Όπως λέει ο Carl B. Weinberg, επικεφαλής οικονομολόγος της High Frequency Economics, «μια στάση πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη». κατά την άποψή του ο μόνος τρόπος για να λήξει αυτή η κατάσταση είναι η Ελλάδα να ξεμείνει από χρήματα, καθώς καμία από τις δύο πλευρές, Ελλάδα και δανειστές, δεν φαίνεται έτοιμη να αλλάξει στάση.
Από την άλλη πλευρά, η Philippa Malmgren του DRPM Group σημειώνει ότι παραμένει πάντα το ενδεχόμενο μιας στάσης πληρωμών, υπάρχει άλλωστε στο τραπέζι εδώ και καιρό. «Η Ελλάδα μοιάζει με ένα άλογο με τρία σπασμένα πόδια», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «το θέμα είναι ποιος θα το πυροβολήσει»…
«Οι Γερμανοί δεν θέλουν να φανούν ότι τραβάνε τη σκανδάλη. Η Ελλάδα θα μπορούσε να διαπράξει αυτοκτονία με μια σειρά από τρόπους, όπως να στραφούν στο εκλογικό σώμα», σημειώνει και συμπληρώνει ότι «επομένως, το θέμα των εκλογών επανέρχεται στο τραπέζι». Όπως αναφέρει, «θα μπορούσαν να ανακοινώσουν ότι έχουν ξεμείνει από χρήματα, αν και οι κυβερνήσεις συνήθως δεν θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com