Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Στον «αέρα» βρίσκονται 3.800 εκπαιδευτικοί

Στον «αέρα» βρίσκονται περίπου 3.800 εκπαιδευτικοί -κυρίως γυμναστές, ξένων γλωσσών, πληροφορικής- οι οποίοι πλεόναζαν στη δευτεροβάθμια πρωτοβάθμια και μετατάχθηκαν στην πρωτοβάθμια το 2013, επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.



Η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι εξετάζει την ανάκληση της μετάταξής τους, καθώς η διαδικασία καταγγέλθηκε από εκπαιδευτικούς ως αδιαφανής. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, μεταξύ των «θολών» σημείων της διαδικασίας είναι ότι δεν δημοσιοποιήθηκαν οι κατάλογοι των μορίων κάθε εκπαιδευτικού που τοποθετήθηκε σε προσωρινή θέση στην πρωτοβάθμια.

«Σε κάθε περίπτωση, η ευόδωση της όλης προσπάθειας για την εξεύρεση λύσης συναρτάται από τη σύσταση οργανικών θέσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και το υπουργείο το επόμενο διάστημα, παράλληλα με τον έλεγχο νομιμότητας όλης της διαδικασίας», δήλωσε χθες για το θέμα ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των μεταταγμένων εκπαιδευτικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το θέμα θα συζητηθεί σε ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου και εκπροσώπων των καθηγητών.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Κοτσιφάκης, ο οποίος ήταν παρών στη χθεσινή συνάντηση, δήλωσε ότι η ομοσπονδία δεν έχει λόγο να συμμετάσχει στη συζήτηση, εάν το υπουργείο δεν άρει την απόφασή του για την ακύρωση των μετατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com