Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

O Γιάνης Βαρουφάκης ετοιμάζεται να το κάνει... «Κούγκι;»

«Εγώ δεν ντρέπομαι για το Κούγκι», ήταν η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη, στην ερώτηση αν θα πρέπει να το θεωρούμε εθνική καταστροφή.«Δηλαδή, ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι. Είναι κακό το δείγμα αυταπάρνησης», είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «το θέμα είναι να μη χρειαστεί να γίνει Κούγκι».

Αυτή την απάντηση έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο «ERTOpen». Παράλληλα, χαρακτήρισε ανοησία την ιδέα και μόνο εκλογών, ενώ δήλωσε ότι δεν θεωρεί κακή ιδέα το δημοψήφισμα.

Αναφορικά με τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, σημείωσε ότι δεν έχει πατηθεί καμία, αλλά άφησε ανοικτό ενδεχόμενο υποχωρήσεων. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για μία συμφωνία, όταν θα διαμορφωθεί αυτή, τότε θα πάμε στα όργανα και θα πούμε “συμφωνούμε;” Αν όχι, τότε δεν υπάρχει συμφωνία. Αν ναι, τότε είναι συλλογική ευθύνη», σημείωσε. «Ολα τα θέματα είναι στο τραπέζι και τίποτα δεν έχει κλείσει και μέχρι να κλείσει δεν υπάρχει τίποτα», συμπλήρωσε.

Οπως υπογράμμισε, στη διαπραγμάτευση δεν πας για την ρήξη. «Διαπραγμάτευση σημαίνει συμβιβασμός. Δεν έχουμε τα όπλα για να επιβάλουμε τις θέσεις μας. Αλλά δεν πρόκειται να πέσουμε αμαχητί» τόνισε, προσθέτοντας ότι το θέμα πολιτικό.

Σχολιάζοντας την κριτική που του ασκείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε: «μου αρέσει η έντονη αντιπαράθεση. Ο κόσμος μας βλέπει ενωμένους με τις διαφωνίες μας. Ως διαπραγματευτής θέλω ένα κόμμα που να με ελέγχει και να με εγκαλεί. Αυτό είναι απαραίτητο σε μία διαπραγμάτευση γιατί οι ανθρώπινες αντοχές δοκιμάζονται».

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι εκλογές δεν θα γίνουν και απαντώντας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά.

Αναφορικά με τις φήμες για δημοψήφισμα, τέλος, ανέφερε πώς προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό για πολύ μεγάλα ζητήματα να αποφαίνεται για το μέλλον του και σημείωσε ότι «δεν είναι καθόλου κακό να σκεφτόμαστε τη δυνατότητα ενός δημοψηφίσματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com