Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

JPMorgan: Όταν έρθει η συμφωνία, θα "κολλήσει" στη ... Βουλή

Θετική ως προς το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη εμφανίζεται η JP Morgan, σημειώνοντας ωστόσο ότι το μεγάλο ερωτηματικό είναι πως αυτή η συμφωνία θα εγκριθεί από την ελληνική Βουλή.



Σε ανάλυση της η JP Morgan επισημαίνει ότι όπως ευρέως αναμενόταν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών καλωσόρισαν την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, με τον Πιερ Μοσκοβισί να αναφέρεται σε ένα "νέο πλαίσιο νοοτροπίας" στις συζητήσεις.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν τα ελληνικά ζητήματα ρευστότητας, δηλώθηκε ότι είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών να τα διαχειριστούν, και η μόνη συγκεκριμένη προθεσμία που αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου ήταν το τέλος του Ιουνίου.
Η JP Morgan συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι απίθανο η ΕΚΤ θα επιτρέψει αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, και αγορές αυτών από ελληνικές τράπεζες ως μέσο για να διευκολύνουν την ελληνική θέση ρευστότητας.
Η κατάσταση σχετικά με το αν η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις πληρωμές των μισθών και των συντάξεων στο τέλος αυτού του μήνα παραμένει ασαφής, και η ρευστότητα παραμένει μια σημαντική πηγή πίεσης για την ελληνική πλευρά ώστε να καταλήξει σε μια συμφωνία.
Επίσης, η JP Morgan συνεχίζει να εκτιμά ότι μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη περιοχή σχετικά με τα μέτρα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος θα έρθει, αλλά πώς ακριβώς ο Τσίπρας θα την περάσει μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο παραμένει ασαφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com