Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Μείωση τιμολογίων και «ευκολίες» προανήγγειλε η ΔΕΗ

Μείωση τιμολογίων στο μέτρο του δυνατού και περισσότερες ευκολίες προς τους επαγγελματίες για την πληρωμή των λογαριασμών ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμ. Παναγιωτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist.



Προειδοποίησε, όμως, για άλλη μια φορά όσους δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος ενώ έχουν τη δυνατότητα, ότι η ΔΕΗ δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και ότι η σκόπιμη ασυνέπεια εκπλήρωσης των υποχρεώσεων δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή.

Αναφερόμενος στο Δημόσιο είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχει παραχθεί ένα πλέγμα νομοθετικών ρυθμίσεων, που φθάνουν στα όρια της εχθρότητας, και προκαλούν εύλογα ερωτήματα, και έφερε ως παράδειγμα την απαγόρευση των προσλήψεων στην επιχείρηση. Κατηγόρησε επίσης τη ΡΑΕ ότι αντιμετωπίζει τη ΔΕΗ με προκατάληψη, απορρίπτει κάθε εύλογο αίτημά της και καλείται να αποφασίσει αν ο κεντρικός της στόχος είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καταναλωτών της ηλεκτρικής ενέργειας και της ανάπτυξης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αμφισβήτησε, εξάλλου, τη χρησιμότητα των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ προκειμένου να αποκτήσουν οι ιδιώτες πρόσβαση σε φθηνές πηγές παραγωγής, λέγοντας ότι πρόκειται για εμβαλωματική λύση. Διερωτήθηκε μάλιστα για ποιο λόγο το θέμα αυτό συζητείται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Διαμετρικά αντίθετες απόψεις ως προς τη διάρθρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εξέφρασαν οι ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας δια των εκπροσώπων τους σήμερα στο συνέδριο του Economist.

Ο πρόεδρος της Elpedison κ. Α. Τζούρος μίλησε για παιδικές ασθένειες της αγοράς που επιτρέπουν στη ΔΕΗ να μεγιστοποιεί τα κέρδη της επηρεάζοντας προς τα κάτω την τιμή χονδρικής, τάχθηκε υπέρ της πρόσβασης ιδιωτών στις φθηνές πηγές παραγωγής της ΔΕΗ προκειμένου να υπάρξει ανταγωνισμός και προειδοποίησε για έλλειψη ενέργειας από το 2018.

Τη βούληση της Edison να επενδύσει στην Ελλάδα, τόσο σε υποδομές για την ανάδειξή της σε ενεργειακό κόμβο όσο και στην εκμετάλλευση συμβατικών πηγών καυσίμων, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ομίλου κ. Roberto Poti.

Tέλος ο πρόεδρος του Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) κ. Νίκος Χατζηαργυρίου παρουσίασε το σχεδιασμό για την ανάπτυξη έξυπνων δικτύων που εκτός από τη διανομή ενέργειας θα διαχειρίζονται τη διεσπαρμένη παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές και θα συμβάλουν στη διαχείριση των φορτίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com