Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Κόντρα Μάρδα - Σταϊκούρα για την «μαύρη τρύπα» και τις εκλογές

Η εκτίμηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε να επισπεύσει την προεδρική εκλογή για τον Δεκέμβριο -και άρα τις εθνικές εκλογές- λόγω της «τρύπας» 452 εκατ. που αναμενόταν να υπάρχει στο δημόσιο ταμείο τον Φεβρουάριο, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα.«Ποιου επιλογή ήταν οι εκλογές το ξέρει όλος ο κόσμος. Ο κόσμος ξέρει και ποιος έταζε και ποιος του έλεγε να μην πληρώνει», απάντησε ο Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος τόνισε πως «πράγματι, δηλαδή το πρόσημο θα ήταν αρνητικό τέλος Φεβρουαρίου. Γι' αυτό το λόγο και η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε να κλείσει τη συμφωνία εντός διμήνου, ώστε να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία τμήμα ή το σύνολο της δόσης, για να καλύψει αυτές τις άμεσες πιεστικές ανάγκες».

Ο κ. Μάρδας είχε αναφέρει νωρίτερα στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του κράτους ότι το «άνοιγμα» 452 εκατ. ευρώ που υπήρχε στο δημόσιο ταμείο στις 24 Φεβρουαρίου οδήγησε στην επιλογή επίσπευσης της προεδρικής εκλογής για τον Δεκέμβριο, διότι -όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργό - η προηγούμενη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αρχίσει την διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο για να «σκάσουν» οι εκλογές τον Φεβρουάριο, καθώς υπήρχε ενδεχόμενο να γίνουν οι εκλογές χωρίς να μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν 1,9 δισ. ευρώ ”συν” στο τέλος Ιανουαρίου, με πρόβλεψη για αρνητικό πρόσημο τέλος Φεβρουαρίου. Ορθώς, συνεπώς, ο κ. υπουργός μίλησε γι' αυτό» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας και προσέθεσε: «Με μια διαφορά, όμως. Ότι ενώ τα γνώριζαν αυτά στην κυβέρνηση από τέλος Ιανουαρίου, 20 Φεβρουαρίου υπέγραψαν μια συμφωνία, στην οποία έλεγαν -αφού ο υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι δεν έχουμε ανάγκη τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ- ότι τα 7,2 δισ. ευρώ τελικά τα έχουμε ανάγκη, αλλά στο τέλος της αξιολόγησης. Εδώ υπάρχει τουλάχιστον μια αντίφαση, αν όχι άγνοια της πραγματικότητας, την οποία ορθώς υποστήριξε ο κ. υπουργός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com