Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ : Ευθύνη της Ελλάδας και των πιστωτών να ξεπεράσουν τις δυσκολίες

«Τελικά, θα είναι ευθύνη της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της να ξεπεράσουν τις δυσκολίες»., δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ στο Newsmax, επιβεβαιώνοντας πως ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου βρίσκεται σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες «σχετικά τακτικά» για το ζήτημα της ελληνικής κρίσης χρέους.




Η ερώτηση του Newsmax για το πόσο στενά εμπλέκεται η αμερικανική κυβέρνηση στο θέμα της Ελλάδας έγινε την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση Τσίπρα πλήρωσε τη δόση των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα.
Δεδομένης της ασφυκτικής κρίσης ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το Newsmax ρώτησε εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται σε τακτική επαφή με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel και τον Α. Τσίπρα.
«Ο πρόεδρος όχι», απάντησε ο Earnest. Αλλά ο υπουργός Οικονομικών, Jack Lew εμπλέκεται σε συζητήσεις με τους ομολόγους του αλλά και κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες με κάποια συχνότητα. Αυτός είναι ο τρόπος που οι ΗΠΑ διευκόλυναν και προηγούμενους γύρους οικονομικών δυσκολιών».
Ο Earnest πρόσθεσε πως μεταξύ των ηγετών που έχουν έρθει σε επαφή με τον Lew είναι και ο ίδιος ο Τσίπρας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου υπενθύμισε πως «γνωρίζουμε προφανώς τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις που έχει η ικανότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις και να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης». Ο ίδιος ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η αμερικανική κυβέρνηση αισθάνεται πως είναι στο χέρι της Ελλάδας και των πιστωτών της να επιλύσουν μεταξύ τους το πρόβλημα με το χρέος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com