Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Τα δύο σενάρια για τον ΦΠΑ - Σε ποια σημεία υπάρχει συμφωνία

Κοντά σε συμφωνία για βασικά θέματα που αποτέλεσαν τους τελευταίους τρεις μήνες αντικείμενο σκληρών διαπραγματεύσεων, βρίσκονται Αθήνα και δανειστές.


Εκτός από τα εργασιακά και το ασφαλιστικό που μπαίνουν τώρα στο τραπέζι και θα συζητηθούν άμεσα, στις Βρυξέλλες φαίνεται να έχουν γίνει βήματα προσέγγισης για ΦΠΑ, ενεργειακά θέματα, ιδιωτικοποιήσεις, κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με τον Αντέννα, σε συμφωνία φαίνεται να έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και στο θέμα του ενιαίου ΦΠΑ, χωρίς να έχουν καταλήξει ακόμη στο ύψος του.

Τα σενάρια που προκρίνονται είναι δύο:

- Το ένα προβλέπει ενιαίο ΦΠΑ 15% με 16% , πλην τροφίμων και φαρμάκων
- και το δεύτερο, 18% με 19%.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι και στο θέμα των «κόκκινων δανείων» υπάρχει «πεδίο» για συμφωνία, με βασικό εργαλείο την εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, ενώ και στο θέμα της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Στα ενεργειακά θέματα, παρά το γεγονός ότι κοινοτικός αξιωματούχος έλεγε ότι υπάρχει συμφωνία, πηγές που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων έλεγαν, ότι είναι μεν σε καλό δρόμο αλλά ακόμη μακριά από συμφωνία, με δεδομένη την άρνηση κυβερνητικών στελεχών να προχωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com