Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Γενική Γραμματέας στο υπ. Υποδομών η Π. Πέρκα, σύντροφος του βουλευτή Δ. Βίτσα

Η σύντροφος του βουλευτή και πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα, Πέτη Πέρκα αναλαμβάνει τη θέση της γενικής γραμματέως στο πρώην υπουργείο Υποδομών, με αρμοδιότητα τις Μεταφορές, τις Υποδομές και τα Δίκτυα.



Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και υπογράφουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρζης.
Στη θέση του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με άλλη απόφαση του Πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού ορίζεται ο κ. Δημήτρης Τζώρτζης.

Βιογραφικό

Η Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα.

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ με Μεταπτυχιακό στα Συγκοινωνιακά (ΑΠΘ).

Από τα φοιτητικά της χρόνια, ως μέλος της ΠΠΣΠ, ως ανένταχτη, ως μέλος του ΣΥΝ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει συνεχή παρουσία στην αριστερά, στους κοινωνικούς αγώνες και στα κινήματα.

Εργάσθηκε στον ιδιωτικό και στη συνέχεια στον δημόσιο τομέα (ΚΥΔΕΠ, ΔΕΚΕ, Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, Δ/νση Περιβάλλοντος Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας).

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γενική Γραμματέας των Μηχανικών του Δημοσίου, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ - ΤΚ Μακεδονίας. Υπεύθυνη για το πόρισμα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού και υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης το 2009 και το 2012.
Ιδρυτικό μέλος και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος των Δημοτικών Κινήσεων «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» (2002, 2006) και «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» (2010).

Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ 2014.

Σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Συντονίστρια του τμήματος Υποδομών, μέλος της Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με ευθύνη στον τομέα Ενέργειας, Δημοσίων Έργων, ΤΑΙΠΕΔ και παρακολούθησης του Νομοθετικού Έργου.

Είναι μητέρα δυο παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com