Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Κουμπί κακόβουλου περιεχομένου ανακοίνωσε το Twitter

Την ενσωμάτωση ενός κουμπιού κακόβουλου περιεχομένου σε κάθε tweet ανακοίνωσε το Twitter μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε εξαιτίας των απειλών που δέχτηκε μέσω του κοινωνικού δικτύου η φεμινίστρια Caroline Criado Perez.




Η Perez, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, είχε ξεκινήσει μία εκστρατεία με σκοπό να μπει το πορτρέτο μίας γυναίκας σε ένα καινούργιο χαρτονόμισμα της Τράπεζας της Αγγλίας και τα κατάφερε. Από τότε όμως, άρχισε να δέχεται καταιγισμό υβριστικών μηνυμάτων μέσω του Twitter, πολλά από τα οποία την απειλούσαν με βιασμό, ή ακόμα και με την ίδια της τη ζωή.

Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων, με το Twitter να δέχεται έντονη κριτική και χιλιάδες ανθρώπους να ζητάνε άμεσα μέτρα προστασίας κι αναθεώρηση της πολιτικής ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου. Μάλιστα, έχει ξεκινήσει ήδη εκστρατεία με σκοπό τη συγκέντρωση υπογραφών για τη δημιουργία ενός κουμπιού που θα αναφέρει απειλητικές συμπεριφορές και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 12.500 υπογραφές.

Με τις αντιδράσεις ολοένα να πληθαίνουν, το Twitter ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία ενός κουμπιού αναφοράς κακόβουλου περιεχομένου στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής για iPhone, ενώ δήλωσε πως σκοπεύει να επεκτείνει τη λειτουργία αυτή τόσο στην εφαρμογή για Android όσο και για web.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Twitter, ο χρήστης δεσμεύεται ότι αποδέχεται τους όρους σωστής χρήσης με την εγγραφή του στο Twitter, ενώ το Twitter θα προβαίνει σε κλείσιμο του λογαριασμού εάν κρίνει ότι ο χρήστης έχει παραβιάσει τους όρους χρήσης.

Τον Απρίλιο η Τράπεζα της Αγγλίας προκάλεσε σάλο όταν ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει το πρόσωπο της κοινωνικής μεταρρυθμίστριας και φιλανθρώπου Elizabeth Fry με εκείνο του Winston Churchill στο χαρτονόμισμα των πέντε λιρών. Η Fry ήταν η μοναδική γυναίκα που εικονιζόταν στα βρετανικά χαρτονομίσματα (πέραν της Βασίλισσας Ελισάβετ) και για το λόγο αυτό η Τράπεζα της Αγγλίας είχε δεχτεί κριτική για υποεκπροσώπηση των γυναικών στο νόμισμα της χώρας.

Η εκστρατεία της Perez όμως έτυχε μεγάλης αποδοχής και υποστήριξης και την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε πως η βρετανίδα συγγραφέας του 19ου αιώνα Τζέιν Όστεν θα είναι το νέο πρόσωπο που θα απεικονίζεται από το 2017 στο χαρτονόμισμα των 10 λιρών, παίρνοντας τη θέση του Κάρολου Δαρβίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com