Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

«Θύμα» Παλαιστινίου χάκερ στο Facebook o Ζούκερμπεργκ!

Ακόμη μεγαλύτερα είναι τα ερωτηματικά για την ασφάλεια στο Facebook μετά την «επίθεση» που δέχθηκε στο προφίλ του ο ίδιος ο δημιουργός της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.




Μία επίθεση πίσω από την οποία βρίσκεται Παλαιστίνιος χάκερ και η οποία είχε ως στόχο να... τραβήξει την προσοχή του ίδιου του Ζούκερμπεργκ για ένα σημαντικό κενό ασφαλείας.

Παρά το γεγονός ότι ο Ζούκερμπεργκ έχει «κλειδωμένο «τον «τοίχο» του στο Facebook, ο προγραμματιστής Χαλίλ Σριατέχ από τη Χεβρώνα κατάφερε να τον «χακάρει» και να γράψει σε αυτόν:

«Ζητώ συγγνώμη που ποστάρω στον τοίχο σας, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή μετά από όλες τις αναφορές που έστειλα στην ομάδα του Facebook. Ονομάζομαι Χαλίλ Σριατέχ. Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα bug στη σελίδα σας (Facebook.com) που ανακάλυψα. Το bug επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται συνδέσμους με άλλους χρήστες».

Με την κίνησή του ο Σριατέχ, ήθελε να προειδοποιείσει πως αυτό το bug έδινε στον οποιονδήποτε πρόσβαση στον «τοίχο» οποιουδήποτε, ακόμα και αν το προφίλ είναι κλειδωμένο.

Είχαν προηγηθεί τουλάχιστον δύο προειδοποιήσεις του Παλαιστίνιου προς το Facebook, τις οποίες όμως οι αρμόδιοι αρνούνταν να παραδεχτούν ή ακόμη και να του απαντήσουν.

Μετά την «επίθεση» στον Ζούκερμπεργκ όμως η αντίδραση ήταν άμεση: Ο λογαριασμός του μπλοκαρίστηκε και η ομάδα ασφάλειας επικοινώνησε μαζί του ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες.

Η υπηρεσία υποχρεώθηκε τελικά να παραδεχθεί την ύπαρξη του προβλήματος. Ξεκαθάρισε πομως στον Παλαιτίνιο προγραμματιστή ότι δικαιούται αμοιβής καθώς δεν... ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία αναφοράς...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com