Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΣΔΟΕ "Λουκέτα" στις επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις

Με αμείωτο ρυθμό θα συνεχιστούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου σύμφωνα με εντολή που έχει λάβει η διοίκηση του Σώματος από το υπουργείο Οικονομικών.






Μάλιστα όπως έλεγε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν σε νυκτερινό κέντρο στη Χαλκιδική θα μπουν κι άλλα “λουκέτα” στις περιπτώσεις που οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις δεν κόβουν αποδείξεις όπως ορίζει ο νόμος.

Εμείς αυτό που επιζητούμε είναι να εφαρμόζεται ο νόμος , αν εκδίδονται τα απαραίτητα παραστατικά και παράλληλα ελέγχουμε αν τα καταστήματα εστίασης έχουν προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ και κατ΄ επέκταση σε μειώσεις λιανικών τιμών, προσθέτει χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει να τονιστεί πως το κλείσιμο των καταστημάτων για ένα 48ώρο και σε περίπτωση υποτροπής για ένα μήνα θεσμοθετήθηκε το 2010 , εφαρμόστηκε σε περιορισμένες περιπτώσεις ,ατόνησε με τον καιρό και τίθεται εκ νέου σε εφαρμογή εφέτος.

Όπως υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών έλεγχοι θα πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και θα εστιαστούν σε μπαρ , νυκτερινά κέντρα , εστιατόρια , καφετέριες κατά κύριο λόγο σε τουριστικές περιοχές .

Κι αυτό καθώς οι μέχρι τώρα έλεγχοι έχουν δείξει ότι τα ποσοστά παραβατικότητας σε ορισμένα τουριστικά θέρετρα φθάνουν ακόμη και το 80%.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως “λουκέτο” 48 ωρών μπαίνει σε κατάστημα αν δεν έχουν εκδοθεί 10 αποδείξεις ή ένα παραστατικό συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών, για πρώτη φορά ενεργοποιεί διατάξεις νόμου του 1951 ώστε το ΣΔΟΕ εκτός από την επιβολή προστίμων κατά τους ελέγχους φορολογικού ενδιαφέροντος να μπορεί να κατάσχει όσα μετρητά υπάρχουν στις ταμειακές μηχανές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες , πρόσφατα μικτά κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και του υπουργείου Οικονομικών, έκαναν έφοδο σε τέσσερα νυχτερινά κέντρα.

Πρόκειται για κέντρα οι ιδιοκτήτες των οποίων χρωστάνε περίπου 12,5 εκατ. ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος. Κατά την ενεργοποίηση των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν στο όνομα τους ούτε ακίνητα ούτε καταθέσεις και έτσι κατά την διάρκεια των ελέγχων κατασχέθηκαν τα μετρητά που υπήρχαν στις ταμειακές μηχανές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com