Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Σαμαράς: Μικρότερο από τις προβλέψεις της τρόικας το όποιο δημοσιονομικό κενό

Μικρότερη από τις εκτιμήσεις θα είναι η όποια δημοσιονομική τρύπα τα επόμενα χρόνια, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την ώρα που η τρόικα προβλέπει κενό 2% περίπου του ΑΕΠ ή στα 4 δις ευρώ για το 2015-16.




"Αυτά που ακούγονται κάθε τόσο για 'δημοσιονομικό κενό' τα επόμενα χρόνια αποτελούν 'προβλέψεις' που εξαρτώνται από υποθέσεις εργασίας", φέρεται να δήλωσε ο Σαμαράς σε συνέντευξή του στα Νέα, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.
"Συνήθως τα μεγέθη στα οποία καταλήγουν είναι πολύ μικρότερα από αυτά που ξεκινούν. Και έπειτα από κάποιες διορθωτικές κινήσεις εξαλείφονται", είπε ο πρωθυπουργός.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υπαινίχθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας ίσως να μην εμφανίσει δημοσιονομικό κενό τη διετία αυτή.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Στουρνάρας είπε ότι οι εκτιμήσεις της Αθήνας, όταν επικαιροποιηθούν το φθινόπωρο, ίσως δείξουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο κενό.
Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους, αν υπάρξει κενό αυτό θα καλυφθεί με μεταρρυθμίσεις και όχι νέα μέτρα.
"Δεν θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα", δήλωσε ο Σαμαράς στα Νέα. "Επιπλέον, τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας- η οποία, εφόσον μένουμε στο σωστό δρόμο, δεν θα αργήσει".
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
"Τα 'εκλογικά σενάρια' τα συντηρούν όσοι εύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση... Πρόωρες εκλογές ούτε θέλω ούτε πρόκειται να επιδιώξω", δήλωσε ο Σαμαράς. "Εγώ θέλω σταθερότητα και εξάντληση τετραετίας. Για το καλό του τόπου".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com