Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Υπεγράφη η απόφαση για την κατανομή μελών ΔΕΠ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Απορροφώνται από τα πανεπιστήμια 402 μέλη του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) και από τα ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ 53 μέλη, με υπουργική απόφαση που υπέγραψε την Πέμπτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου.





Σχολιάζοντας την υπουργική απόφαση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι νέοι πανεπιστημιακοί καλύπτουν θέσεις που έχουν ανάγκη τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και πρόσθεσε: «Το μεγάλο έργο της διοικητικής μεταρρύθμισης δεν αφορά μόνο στη μείωση του δημοσίου τομέα, αλλά εμπεριέχει μία κεντρική στρατηγική προσλήψεων, υπό την εποπτεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

«Προσλήψεις γίνονται και θα γίνουν, με αξιοκρατικά κριτήρια, για την κάλυψη πραγματικών αναγκών και για την ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου. Στην περίπτωση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, συμπληρωματικό κριτήριο είναι και η ανακοπή του ρεύματος φυγής από την Ελλάδα, νέων, ικανών και με προσόντα ανθρώπων, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την έξοδο της χώρας από την κρίση» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπενθύμισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης με πρώτο άξονα τους ανθρώπους της εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων.

«Είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν σάρκα και οστά στο πάνδημο αίτημα της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Ιδιαίτερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά την εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά" για τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη και τις συνεχιζόμενες πολιτικές μας για τη σύνδεσή του με τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας, οι 455 νέοι συνάδελφοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα δώσουν ισχυρή ώθηση στα Ιδρύματα. Ταυτόχρονα, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί να κρατήσει το επιστημονικό δυναμικό της και να επενδύσει σε αυτό» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com