Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Στην τελική ευθεία για το Νέο Λύκειο

Λιγότερα μαθήματα για τις Πανελλαδικές και συνυπολογισμό της βαθμολογίας και των τριών τάξεων του Λυκείου περιλαμβάνει το Νέο Λύκειο.






Οι αλλαγές, που αναμένεται να ισχύσουν από το νέο σχολικό έτος, περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί το ταχύτερο δυνατό, παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Χθες μάλιστα έληξε η δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο:

Μειώνονται από έξι σε τέσσερα τα μαθήματα των Πανελλαδικών.
Η βαθμολογία και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου θα συνυπολογίζεται για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι μαθητές της Α' Λυκείου θα διδάσκονται μόνο μαθήματα γενικής παιδείας, ενώ οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων κατεύθυνσης θα αυξάνονται προοδευτικά στη β' και τη γ' Λυκείου.
Στις δέκα ημέρες που είχε αναρτηθεί το νομοσχέδιο σε ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας εστάλησαν, από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, 3.813 σχόλια ή προτάσεις.

Προτάσεις
Ήδη επιτελείο του υπουργείου Παιδείας κωδικοποιεί τις προτάσεις, προκειμένου μελετηθούν για την τελική διατύπωση του σχεδίου νόμου, το οποίο ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή τη Δευτέρα 26 Αυγούστου.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα ξεκινήσει την Τρίτη 27 Αυγούστου και εντός της εβδομάδας θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής. Όπως προκύπτει πάντως από στοιχεία της διαβούλευσης, οι περισσότερες ενστάσεις προέρχονται από καθηγητές της Πληροφορικής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, ως μάθημα επιλογής, που γίνεται πλέον, το μάθημα της Πληροφορικής εξαφανίζεται ουσιαστικά από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ενστάσεις διατυπώνουν και οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής για τη μείωση των ωρών γυμναστικής από δύο σε μία στη β' Λυκείου. Τα περισσότερα σχόλια -1.258 συνολικά- συγκέντρωσε το άρθρο 2 του νομοσχεδίου περί Διάρθρωσης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Εν τω μεταξύ, η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας στα σχολεία και οι καθηγητές θα επιδιώξουν κοινό μέτωπο με τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και με τους εργαζομένους στην Υγεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com