Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Τέλος οι διπλές συντάξεις για τους αιρετούς

Καταργούνται οι διπλές συντάξεις που μπορούσαν να λάβουν, αναγνωρίζοντας το χρόνο θητείας τους, όσοι κατείχαν βουλευτική ιδιότητα ή θέση υπουργού – υφυπουργού ή είχαν εκλεγεί πρόεδροι κοινοτήτων, οι δήμαρχοι και οι νομάρχες πριν από το 2012.





Τη σχετική τροπολογία που καταργεί τη δυνατότητα εξαγοράς του χρόνου αυτού με βάση το ν. 3863/10 κατέθεσαν χθες οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών Ι. Βρούτσης και Ι. Στουρνάρας στο νομοσχέδιο για τα εθνικά κληροδοτήματα με την επισήμανση ότι “η διάταξη δεν έχει νόημα για όσους απέκτησαν ή αποκτήσουν τις εν λόγω ιδιότητες μετά την έναρξη ισχύος του ν. 4093/2012, δεδομένου ότι έπαυσαν να ισχύουν για τα πρόσωπα αυτά οι διατάξεις για τη βουλευτική σύνταξη και τη χορηγία των δημάρχων και πλέον συνεχίζουν υποχρεωτικά την ασφάλισή τους στους φορείς που ασφαλίζονταν πριν από την εκλογή τους”.

Η συγκεκριμένη διάταξη παρείχε την δυνατότητα να αναγνωρίσουν ακόμη και για προσαύξηση σύνταξης τον χρόνο της θητείας τους οποτεδήποτε τόσο για τη βουλευτική σύνταξη ή χορηγία, όσο και για τη σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα που ασφαλίζονταν με την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Την αφορμή για την κατάργηση έδωσε εγκύκλιος του ΙΚΑ, στις 5 Αυγούστου, που καθόριζε (σε εφαρμογή του ν. 3863/10 και του ν. 4052/12) τον τρόπο εξαγοράς για τους εκλεγμένους που ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Δικαίωμα εξαγοράς της θητείας τους στα παραπάνω αξιώματα είχαν, πάντως, οι ασφαλισμένοι σε άλλα Ταμεία (αυτασφαλιζόμενοι δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κ.α.) πλην του ΙΚΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com