Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ! ΣΕΕΔ: Οργιο... κοπάνας στο Δημόσιο

Πλημμελή τήρηση του ωραρίου που όχι μόνο δεν επέφερε κάποια πειθαρχική επίπτωση αλλά σε πολλές περιπτώσεις επιβραβευόταν και με υπερωριακή αμοιβή, αποκαλύπτει έρευνα του Σώματος Ελεγκτών- Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) σε δύο οργανισμούς του Δημοσίου.






Τα ευρήματα των ελέγχων του ΣΕΕΔΔ στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) είναι εντυπωσιακά:

ΕΟΤ: Επτά στους δέκα δεν τηρεί το ωράριο
Στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ο δειγματοληπτικός έλεγχος διενεργήθηκε το Νοέμβριο του 2012.

Προέκυψε ότι μόνο το 30,4% των υπαλλήλων του Οργανισμού είχε τηρήσει την υποχρέωση ανελλιπούς σήμανσης (κάρτα) και συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας.

Αντίθετα, το 69,6% των υπαλλήλων δεν συμπλήρωσε το χρόνο εργασίας και μια ή περισσότερες ημέρες δεν σήμανε στο ηλεκτρονικό σύστημα την προσέλευση ή την αποχώρηση από την Υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ο συνολικός μηνιαίος χρόνος εργασίας.

Ειδικότερα, από τους 121 υπαλλήλους που αποδεδειγμένα δεν τήρησαν το χρόνο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μιας ημέρας, ενώ 65 υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες παραλείψει χτυπήσουν κάρτα.

Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) – πρώην ΤΕΑΥΕΚ, κατά τους μήνες Οκτώβριο 2012 και Φεβρουάριο 2013 που διενεργήθηκαν οι έλεγχοι, ποσοστό 74,54% και 67,27% αντίστοιχα δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας.

Παρά ταύτα, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και των δύο φορέων δεν μερίμνησαν ως όφειλαν για την ανάλογη περικοπή αποδοχών και τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαλλήλων.

Αντίθετα μάλιστα σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων με ελλιπές ωράριο χορηγήθηκε αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com