Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Υπαρχηγός του υπόδικου Μιχαηλίδη ο Κύπριος «αγοραστής» του «902»

Στο δικηγορικό γραφείο του Πανίκου Λεωνίδου, στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Ανδρέα Ζάκου στη Λεμεσό, κρύβεται το μυστικό του νέου ιδιοκτήτη του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού του ΚΚΕ.






Εκεί βρίσκεται η έδρα της αγοράστριας εταιρείας «Α - ORIZON MEDIA LTD» που στην πραγματικότητα αποτέλεσε τον ενδιάμεσο «φορέα» μεταξύ των ιδιοκτητών του καναλιού και της off shore «Nalotia Ventures Ltd» με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους που φέρεται ως ο τελικός αποδέκτης του 902.

«Πρωταγωνιστής» της περίπλοκης και πολύ ενδιαφέρουσας αυτής αγοραπωλησίας είναι ο Πανίκος Α. Λεωνίδου από τη Λεμεσό, υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ στις εκλογές του 2011, ο οποίος από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του έχει σταματήσει να απαντάει στα τηλέφωνα, ενώ αποφεύγει και τις κοινωνικές εμφανίσεις.

«Εκμεταλλευόμενος» τις καλοκαιρινές διακοπές, ο δικηγόρος προτιμά να σιωπά ακόμη και στους γνωστούς του δημοσιογράφους, ώστε να αποφύγει τυχόν πιέσεις που θα τον κάνουν να μαρτυρήσει την πραγματική ταυτότητα του αγοραστή του καναλιού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Δεν χάνει εκδήλωση...
Η πρόσκαιρη σιωπή του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον χαρακτήρα του, αφού όπως λένε όσοι τον ξέρουν προσωπικά, ο δικηγόρος είναι λαλίστατος και εξαιρετικά κοινωνικός - δεν χάνει ποτέ πάρτι του κόμματος, της νεολαίας ή φορέων της Λεμεσού όπου συμμετέχει, ενώ φωτογραφίζεται συχνά σε κάθε του παρουσία.

Μεγάλη του αγάπη και διακαής του πόθος είναι η πολιτική, ένα όνειρο ωστόσο που δεν έχει καταφέρει να εκπληρώσει από τη θέση του εκλεγμένου βουλευτή.

Αν και ανήκει στο ΔΗΚΟ από τα φοιτητικά του χρόνια, όταν τον Μάρτιο του 1999 ο Ντίνος Μιχαηλίδης, κατηγορούμενος σήμερα για την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, ίδρυσε το Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα (ΑΔΗΚ), ο Λεωνίδου τον ακολούθησε. Υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος μέχρι το 2010 που τελικά συγχωνεύτηκε με το ΔΗΚΟ «εν όψει των σημαντικών εξελίξεων στο Κυπριακό».

Ωστόσο, ούτε ως υποψήφιος του ΑΔΗΚ κατάφερε να εκλεγεί. Διατηρούσε όμως στενές επαφές με τον Ντίνο Μιχαηλίδη, για τον οποίο η απόφαση έκδοσής του στην Ελλάδα για να δικαστεί για τις «μίζες» στα εξοπλιστικά αναμένεται να εκδοθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού στις 21 Αυγούστου.

Αν και είναι αρκετά... αναλυτικός στο βιογραφικό του, ο Λεωνίδου δεν αναφέρει πουθενά ούτε την ΑΔΗΚ, ούτε τον Ντίνο Μιχαηλίδη. Αντιθέτως, σημειώνει ότι γεννήθηκε στην Πάχνα Λεμεσού το 1959, ότι σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη συνέχεια τελείωσε τη Νομική και πως σήμερα, πέρα από το επάγγελμα του δικηγόρου το οποίο ασκεί, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου, καθώς και στο ΔΣ του Τεχνικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Επίσης, διατηρεί την ιδιότητα του μέλους της Επαρχιακής και Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΚΟ Λεμεσού, του προέδρου του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πολιτικών Επιστημών, του γραμματέα του Συνδέσμου Φίλοι των Γερόντων, του Προέδρου ΔΣ των Αποδήμων Πάχνας, αλλά και του γραμματέα του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού!

Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΔΗΚΟ στη Λεμεσό, αλλά εξελέγη τέταρτος στη σειρά, δηλαδή δεύτερος επιλαχών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ο Λεωνίδου περίμενε υπουργοποίηση, κάτι που δεν έγινε και επίσης τον έχει «καταβάλει».

Η κοινωνία της Λεμεσού -και όχι μόνο- έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε ότι ο υποψήφιος αγοραστής του «902» επέλεξε τον Λεωνίδου για δικηγόρο των offshore εταιρειών του. Επιχειρώντας να μαντέψουν ποιος έκανε το «κονέ», αναφέρουν το όνομα γνωστού Ελληνα δημοσκόπου που έχει στο παρελθόν συνεργαστεί μαζί του για την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, όπως και πολλά άλλα, αυτό παραμένει ένα ακόμη μυστήριο...

Εφεση στις... offshore
Το γραφείο συμμετείχε και στη διαδικασία αγοράς του «Zoom»

Οπως έχει γίνει γνωστό από δημοσιεύματα σε κυπριακές εφημερίδες, η κυπριακή ιδιωτική εταιρεία «A-ORIZON MEDIA LTD» που αγόρασε τον «902» είχε εγγραφεί στις 19 Μαΐου 2010 στον Εφορο Εταιρειών από το Δικηγορικό Γραφείο Πανίκου Α. Λεωνίδου. Ως σκοπός της εταιρείας περιγράφεται ότι είναι «διαφημιστικές εργασίες και άλλα». Το ονομαστικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 2.000 ευρώ διαιρεμένο σε 2.000 μετοχές αξίας ενός ευρώ η καθεμία. Και στις 19/5/2010, αλλά και στις 19/7/2013, ως μέτοχος της εταιρείας -και κάτοχος όλων των μετοχών- εμφανίζεται η εταιρεία NALOTIA VENTURES με διεύθυνση Road Town, TRIDENT CHAMBERS, Tortola, British Virgin Islands.

Διευθύντρια της «A-ORIZON MEDIA LTD» φέρεται η Χρυσάνθη Γεωργίου, ιδιωτικός υπάλληλος. Ως διεύθυνσή της έχει δηλωθεί η ίδια με αυτήν του γραφείου του Π. Λεωνίδου. Επίσης, γραμματέας είναι η LEKO COMPANY SERVICES LIMITED, με διεύθυνση και πάλι ίδια με αυτήν του δικηγορικού γραφείου του Π. Λεωνίδου. Αυτή η πρακτική συνηθίζεται στην εγγραφή υπεράκτιων εταιρειών.

Η εταιρεία LEKO COMPANY SERVICES LIMITED έχει εγγραφεί στις 3 Μαρτίου 2003 με σκοπό «γενικό εμπόριο και άλλα» και με διευθυντές τους δικηγόρους του Δικηγορικού Γραφείου Πανίκου Α. Λεωνίδου. Την 1η Ιανουαρίου 2008 το ονομαστικό κεφάλαιο της LEKO COMPANY SERVICES LIMITED εμφανίζεται να ήταν 171 ευρώ και διαιρεμένο σε μετοχές. Τις περισσότερες είχε ο Πανίκος Λεωνίδου.

Επίσης, το ίδιο δικηγορικό γραφείο φαίνεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να έχει εγγράψει και την offshore που φέρεται να αγόρασε, τον Σεπτέμβριο του 2012, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Zoom», του οποίου ιδιοκτήτης φέρεται ο γνωστός ελλαδίτης επιχειρηματίας. Στον λαβύρινθο των -νόμιμων κατά τα άλλα- εταιρειών κρύβεται τόσο ο πραγματικός αγοραστής όσο και το τίμημα της πώλησης του σταθμού του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com