Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Υποχρεωτική μετάταξη για 4.700 εκπαιδευτικούς

Μεγάλη ανατροπή για χιλιάδες εκπαιδευτικούς φέρνει η υπουργική απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική μετάταξή τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.





Όπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση που δόθηκε χθες, στη δημοσιότητα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα μετακινηθούν υποχρεωτικά το επόμενο σχολικό έτος, με βάση κριτήρια που ορίζει το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τους πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, περίπου 4.700 εκπαιδευτικοί θα μεταταγούν στα δημοτικά σχολεία που έχουν κενά καθώς και σε διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου.

Οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί υπολογίζονται σε 6.028 με τους περισσότερους, 1.266 να είναι στην Περιφέρεια Αττικής. Περίπου 1.268 εκπαιδευτικοί από αυτούς που μετατάσσονται, θα τοποθετηθούν σε σχολεία του Λεκανοπεδίου με τους περισσότερους να είναι καθηγητές φυσικής αγωγής, ξένων γλωσσών, πληροφορικής, καλλιτεχνικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός αυτών που μετατάσσονται θα τοποθετηθούν σε σχολεία της περιφέρειας που δίδασκαν μέχρι σήμερα, ωστόσο, θα υπάρξουν πολλοί που θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλες περιφέρειες.

Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κατηγορίες, κλάδους και ειδικότητες που περιλαμβάνονται στις υποχρεωτικές μετατάξεις, θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά αιτήσεις προτίμησης από σήμερα έως και τις 23 Αυγούστου. Βάσει αυτών των προτιμήσεων θα συνταχθούν αξιολογικοί πίνακες και θα πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις.

Τα μόρια
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://teachers.exams.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας, ενώ παράλληλα με την αίτηση προτίμησης οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν και τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για τη μοριοδότησή τους. Τα μόρια που δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί αφορούν:

τη συνολική τους προϋπηρεσία
τους οικογενειακούς λόγους
τις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν
την κατοχή επιπλέον πτυχίων
την κατοχή μεταπτυχιακών
την κατοχή διδακτορικών

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να γνωρίζουν ότι η δήλωση των ανωτέρω στοιχείων επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανακρίβεια ή αναλήθεια, ο εκπαιδευτικός θα διώκεται πειθαρχικά.

Οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν αίτηση προτίμησης έχουν την υποχρέωση να επισκεφθούν τη διεύθυνση εκπαίδευσης της οργανικής τους θέσης για να δηλώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αίτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com