Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Νέα βοήθεια θα χρειαστεί η Ελλάδα ως τις αρχές του 2014

Στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο βοήθειας, το αργότερο ως τις αρχές του 2014 προχωρά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της κεντρικής τράπεζας Bundesbank - η οποία, πάντως, κληθείσα να σχολιάσει το δημοσίευμα, αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.




Σε κάθε περίπτωση, η "πληροφορία" αυτή έρχεται να προστεθεί στην έντονη φημολογία περί νέου κουρέματος του ελληνικιού δημόσιου χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου - κάτι πάντως που αρνούνται (για ευνόητους λόγους) τόσο η Α. Μέρκελ όσο και ο Β. Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ ενέκρινε στις 29 Ιουλίου τη δόση των 1,7 δις. ευρώ προς την Ελλάδα μετά και την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης από την ευρωζώνη, καθώς διασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους βραχυπρόθεσμα. Στην έκθεση σημειώνεται ωστόσο ότι το ΔΝΤ προειδοποίησε την 1η Αυγούστου πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει νέο χρηματοδοτικό κενό ύψους 11 δις. ευρώ έως τα τέλη του 2015 το οποίο θα μπορούσε να διευρυνθεί περαιτέρω αν δεν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com