Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Διαλύει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές μέχρι τον Ιούνιο του 2014

Να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχει η κυβέρνηση τους στόχους, ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς από τους υπουργούς του, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, επισημαίνοντάς τους ότι «δεν επιτρέπεται ούτε κατ΄ ελάχιστον χαλάρωση» και πως «τα σφικτά χρονοδιαγράμματα που έχουμε μπροστά μας πρέπει να υλοποιηθούν χωρίς ολιγωρίες».





Ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών χαρακτήρισε τα σενάρια, αλλά και τη συζήτηση αυτή «αποπροσανατολιστική και παραπλανητική», υπογραμμίζοντας ότι «η αντιπολίτευση θα θέτει συνεχώς και επίμονα θέμα εκλογών για να μας αποπροσανατολίσει», εμείς, όμως πρόσθεσε «θα κάνουμε τη δουλειά μας».

Για να καθησυχάσει μάλιστα ακόμη περισσότερο του υπουργούς, αλλά και τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έδωσε «αέρα» τουλάχιστον ενός χρόνου στην παρούσα κυβέρνηση, τονίζοντας πως όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου πρέπει να έχουν «συνεχή παρουσία και δράση μέχρι τον Ιούνιο του 2014 που ολοκληρώνεται η ελληνική προεδρία στην Ε.Ε.», για να πετύχει, όπως είπε η κυβέρνηση όλους τους στόχους της. «Δεν επιτρέπεται ούτε κατ΄ ελάχιστον χαλάρωση», επισήμανε ο πρωθυπουργός, αφού όπως είπε «τα σφικτά χρονοδιαγράμματα που έχουμε μπροστά μας πρέπει να υλοποιηθούν χωρίς ολιγωρίες», ενώ απευθυνόμενος στους υπουργούς που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις τους ζήτησε «ει δυνατόν να έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες μέχρι τέλος Αυγούστου», ακόμη κι αν τα περιθώρια των χρονοδιαγραμμάτων φτάνουν έως τον Σεπτέμβριο. «Θέλω δουλειά, θέλω τήρηση του προγράμματος», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και περιόρισε τις διακοπές των υπουργών σε λίγες ημέρες, λέγοντας πως όσοι σκοπεύουν να κάνουν χρήση ολιγοήμερων διακοπών, την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου να συνεννοηθούν με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο.

Προσοχή
Ο πρωθυπουργός μίλησε με σκληρή γλώσσα για την τακτική της αντιπολίτευσης (χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ) σημειώνοντας ότι «τους επόμενους μήνες θα επιχειρήσει να αλλοιώσει ή και να ματαιώσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης». Ήδη, πρόσθεσε «έχει προαναγγείλει ότι θέλει να θέσει τη χώρα σε γενικευμένη αναταραχή. Δεν θα το πετύχει. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από τον επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό αυτό δρόμο. Μπορεί όμως να μας αποπροσανατολίσει οδηγώντας μας σε λάθη και αποτυχίες. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί, θέλω δουλειά, θέλω τήρηση του προγράμματος».

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μίλησε και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγ. Βενιζέλος, ο οποίος προσδιόρισε τους στόχους και τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. κατά τον πρώτο εξάμηνο του 2014. Οι στόχοι που έθεσε κατά προτεραιότητα ο κ. Βενιζέλος αφορούν: α) την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή, β) την εμβάθυνση της Ε.Ε. και την ολοκλήρωση της Ευρωζώνης, γ) τη μετανάστευση και την κινητικότητα και δ) τη θαλάσσια πολιτική στην οποία εντάσσεται και ευρωπαϊκή πολιτική για τον καθορισμό των ΑΟΖ. Η εισήγηση του Ευάγγ. Βενιζέλου εγκρίθηκε ομόφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com