Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Facebook: Αποκάλυψε προσωπικά στοιχεία και ευαίσθητα δεδομένα 6 εκατ. χρηστών

Σε... λάθος αποδίδει η ομάδα Ζούκερμεργκ τη «διαρροή» - Σύμφωνα με τους υπευθύνους του κοινωνικού δικτύου το πρόβλημα επιδιορθώθηκε





Τα προσωπικά δεδομένα περίπου έξι εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν εκτεθεί ακούσια από ένα σφάλμα στο αρχείο δεδομένων του Facebook.

Εξαιτίας του σφάλματος, emails και αριθμοί τηλεφώνων κοινοποιήθηκαν σε ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα είχαν πρόσβαση στις πληροφορίες.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί ότι τα στοιχεία που εκτέθηκαν χρησιμοποιήθηκαν για κακόβουλους σκοπούς, δήλωσε το Facebook.Οι υπεύθυνοι τόνισαν μάλιστα πως υπήρξε αναστάτωση και αμηχανία εξαιτίας του ιού, που βρέθηκε από έναν προγραμματιστή εκτός της εταιρείας.

Η έκθεση των δεδομένων προέκυψε λόγω του τρόπου που χειρίζεται το Facebook τις λίστες επαφών και διευθύνσεων που φορτώνονται στο δίκτυο, όπως ειπώθηκε σε δελτίο ασφαλείας.

Ουσιαστικά ο ιός ανέλυε τα στοιχεία των ονομάτων και των στοιχείων επικοινωνίας και έκανε προτάσεις φιλίας, φέρνοντας σε επαφή τους ανθρώπους με όσους ήξεραν.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι εκτέθηκαν εκξαιτίας του σφάλματος. Το Facebook πάντως τόνισε ότι οι συνέπειες ήταν μικρές, επειδή οι περισσότερες πληροφορίες ήταν ήδη γνωστές και πιθανότατα είχαν ήδη κοινοποιηθεί σε ανθρώπους που ήξεραν τα θύματα.

Οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου διευκρίνισαν ότι το σφάλμα επιδιορθώθηκε άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com