Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Εξαντλείται το δάνειο προς την Ελλάδα

«Τα χρήματα τελειώνουν γρήγορα στο ελληνικό πρόγραμμα» υποστηρίζουν οι Financial Times.



Όπως αναφέρουν ο EFSF έχει ήδη διανείμει τα 130,6 δισ. ευρώ από το σύνολο των 144,6 δισ. ευρώ που είναι η συνολική δέσμευση και απομένουν μόλις 14 δισ.

Γι' αυτό, υποστηρίζουν έχει μεγάλη σημασία ακόμη και το μικρότερο ποσό, όπως τα 3 - 4 δισ. που έχασε η Ελλάδα από καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και την αποτυχία ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών να μετακυλίσουν ελληνικά ομόλογα που κατέχουν.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους FT, ότι ακόμη και εάν καταφέρει η Ελλάδα αυτό το μήνα να εκταμιευθούν όλες οι δόσεις των 8 δισ. περίπου, ικανοποιώντας την καταστατική δέσμευση του ΔΝΤ που δεν μπορεί να διαθέτει κεφάλαια εάν δεν είναι διασφαλισμένη δωδεκάμηνη χρηματοδότηση στη χώρα, το ζήτημα κενού στο πρόγραμμα θα «επιστρέψει» το επόμενο τρίμηνο, που δεν θα υπάρχει πλέον το δωδεκάμηνο «παράθυρο» του ταμείου.

«Όλοι πιστεύουν ότι τα πράγματα θα είναι ευκολότερα σε τρεις μήνες, που θα περάσουν οι γερμανικές εκλογές, αλλά το ΔΝΤ πιέζει την Ευρωζώνη να καταλήξει σε ένα εντελώς νέο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης» εκτιμά η βρετανική εφημερίδα σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα είναι, πολιτικά, εύκολο, για ακόμη μια φορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com