Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΔΕΗ: Σταθερό το τιμολόγιο ρεύματος

Στη διατήρηση των τιµολογίων ηλεκτρικού ρεύµατος στα τρέχοντα επίπεδα για το δεύτερο εξάµηνο του χρόνου προσανατολίζεται η ΔΕΗ, όµως ο συνολικός λογαριασµός που πληρώνει ο καταναλωτής θα επιβαρυνθεί από την αναπροσαρµογή του ΕΤΜΕΑΡ, πρώην τέλους ΑΠΕ, του οποίου η αύξηση αναµένεται να ανακοινωθεί εντός των ηµερών.




Εγκυρες πηγές ανέφεραν ότι η ΔΕΗ δεν σχεδιάζει αυξήσεις εν όψει της απελευθέρωσης των τιµολογίων χαµηλής τάσης, που αφορούν στα νοικοκυριά και τις µικρές επιχειρήσεις.

Η απελευθέρωση των οικιακών τιµολογίων τίθεται σε ισχύ από 1ης Ιουλίου.

Αντίθετα, στο ΕΤΜΕΑΡ, για το οποίο ο Λειτουργός της Αγοράς, ΛΑΓΗΕ, έχει ζητήσει τον τριπλασιασµό του, στο επίπεδο των 27 ευρώ από 9,37 ευρώ ανά Mwh σήµερα, αναµένεται η Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας, ενδεχοµένως και σήµερα, να αποφασίσει µία πολύ πιο συγκρατηµένη αύξηση, στην κλίµακα των 13-16 ευρώ/Mwh. Ετσι, ένα νοικοκυριό που καταναλώνει 2.000 Kwh/τετράµηνο και πλήρωνε 56 ευρώ τον χρόνο για τις ΑΠΕ, µε αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ για παράδειγµα στα 15 ευρώ/MWh θα πληρώνει περίπου 90 ευρώ ετησίως.

H αύξηση αποσκοπεί στην κάλυψη του ελλείµµατος του ειδικού λογαριασµού ΑΠΕ.

Οσον αφορά στη ΔΕΗ, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα µέτρα για τον εξορθολογισµό της χονδρικής αγοράς ηλεκτρισµού οδηγούν σε εξοικονόµηση κόστους, επιτρέποντας στη ΔΕΗ να µην προχωρήσει άµεσα σε αυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com